Gündemİcrayla vals

İcrayla vals

Paylaş
İcrayla vals

Antalya'da 2 ay önce kapanan 'Vals Sanat Merkezi'nin 800 müşterisi 60 milyon liralık icra takibiyle karşı karşıya kaldı. Merkezin sahibinin, müşterilerine 5 yıllık kontrat imzalatıp parayı peşin aldığı; şimdi ise taahhütlerinden caymış gibi gösterip haksız kazanç elde etmeye çalıştığı iddia edildi.

Lara ve Konyaaltı'nda iki şubede 13 yıldır faaliyet gösteren ve iki ay önce kapanan Vals Sanat Merkezi'ne son 4-5 yılda kayıt yaptıran 800'e yakın öğrenci ve velisi hakkında icra takibi başlatıldı. 'Vals mağduru' 50 kişi, toplamda 60 milyon lirayı bulan icra takibi üzerine, merkez hakkında suç duyurusunda bulundu. Antalya Vals Sanat Merkezi adlı işletmenin kapatmadan önce kurs öğrencilerinden ve velilerden 6 aylık, 1 veya 2 yıllık indirimli paketler karşılığı peşin para aldığı da kaydedildi.

Haberin Devamı

MEB'İN ADI KULLANILDI

Dans merkezinin velilerden para topladığı ofisi kapatıp icra yoluyla haksız kazanç peşinde koştuğunu kaydeden 'Vals mağdurları'; "Sanki kayıt belgeleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından talep ediliyormuş gibi, yanıltıcı bilgilerle bize sözleşmeye imzalatıldı. Daha sonra da bakanlığın adı geçen bir belgeye dayanarak, sanki 5 yıl taahhüt edilmiş ama vazgeçilmiş gibi gösterilip 50 bin lira ve üzeri cayma bedelini tahsil etmek için tüm geçmiş kursiyerlere icra takibi başlatıldı" diye durumu açıkladılar.

KURSTAN AÇIKLAMA GELDİ

Abonelik sözleşmelerinin 1 yıldan uzun süre olamayacağına dikkat çeken mağdur aileler, hiçbir velinin çocuğunu 5 yıl gibi uzun süreliğine hobi kursuna taahhüt etmesinin gerçekçi olmadığını kaydetti. Vals Sanat Merkezi kurucusu Alper Tunga Burhan ise gelişmeler üzerine mağdurlardan, kapanma sürecinde hakların iade edilmesi için cuma gününe kadar Lara şubeye, salı günü akşamına kadar da Konyaaltı şubeye giderek ayrılma dilekçesi vermelerini istedi.

Haberin Devamı