Gündem İlk hedef Akkuyu'yu devreye almak

İlk hedef Akkuyu'yu devreye almak

Paylaş
İlk hedef Akkuyu'yu devreye almak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü’nün 24. Devlet Başkanları Zirvesi için Kazakistan’ın Astana kentine gitti. Rusya Lideri Putin’le bir araya gelen Erdoğan, iki ülke ilişkilerine değinirken ilk hedefin Rusya tarafından inşa edilen Akkuyu Nükleer Santrali’ni devreye almak olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 3-4 Temmuz’da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü’nün 24. Devlet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere dün özel uçak ‘TUR’ ile Kazakistan’ın başkenti Astana’ya gitti. Dün başlayan zirveye 16 ülkenin devlet ve hükümet başkanları katılacak. Zirve sonunda Kazakistan, dönem başkanlığını Çin’e devredecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin ilk gününde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan’ın 9-11 Temmuz arası ABD’de katılacağı NATO zirvesi öncesi Putin’le yaptığı görüşmenin büyük önem taşıdığı belirtildi.

Haberin Devamı

‘HEDEF 100 MİLYAR DOLAR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’le görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada “Sinop nükleer santraliyle ilgili görüşmelerimiz var. Bu konuyla ilgili ciddi adımlar atacağımıza inanıyoruz. İlk hedef Akkuyu’yu devreye almak” dedi. Erdoğan, “BOTAŞ ve GAZPROM arasındaki ilişkiler samimi bir havada devam ediyor. 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşabileceğimize inanıyorum” diye konuştu. Erdoğan ‘değerli dostum’ diye nitelediği Putin’e “Rusya-Türkiye arasındaki bu sıcak ilişkinin ötesinde sizleri de en kısa zamanda ülkemde ağırlamak istiyorum” dedi.

‘TÜRKİYE ARABULUCU OLABİLİR’

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan Erdoğan- Putin görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, görüşmede ikili ilişkilerinin yanı sıra Ukrayna-Rusya savaşındaki son durum, İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırıları, Suriye’deki gerilimde çözüm arayışları ve terörle mücadele konuları ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’e Türkiye’nin, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta önce ateşkes ardından da barış sağlanması için uzlaşı zeminini oluşturabileceğini ifade etti

Haberin Devamı