GündemIraklı iş insanı Kürtçe konuştuğu için öldürülmemiş! Cinayetin nedeni kıskançlık

Iraklı iş insanı Kürtçe konuştuğu için öldürülmemiş! Cinayetin nedeni kıskançlık

Paylaş
Iraklı iş insanı Kürtçe konuştuğu için öldürülmemiş! Cinayetin nedeni kıskançlık

İstanbul Fatih’te bir otelin restoranında Batmanlı Hayrettin Onuk, Iraklı iş insanı Hakim Lokman Tevfik’i bıçaklayarak öldürdü. Hakim Lokman Tevfik’in Kürtçe konuştuğu için öldürüldüğü iddia edildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise Iraklı turistin ‘kadınlara yan bakma’ meselesi yüzünden çıkan kavgada öldürüldüğünü açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da iddialara sert tepki gösterdi.

İstanbul’a turist olarak gelen Kuzey Iraklı iş insanı Hakim Lokman Tevfik (45), kardeşi Saad Muhsin Tevfik ve arkadaşı Bilal Adil Khorsheed ile önceki gece bir otelin restoranına gitti. Hakim Lokman Tevfik, aynı restoranda iki kadın arkadaşıyla oturan Hayrettin Onuk ve ağabeyi Zeynedin Onuk ile tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgayı ayırmaya çalışan otelin güvenlik görevlisi Uğur Y. de Iraklı turistleri darp etmeye başladı.

Haberin Devamı

SALDIRGANLAR KAÇTI

Dışarıya sıçrayan kavgada Hayrettin Onuk, Hakim Lokman Tevfik’i bıçakladı. Iraklı turist, aldığı bıçak darbeleriyle olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan Onuk kardeşler ve Uğur Y. aranıyor. Uluslararası bazı yayın organları ve DEM Parti ‘Kürtçe konuşma’ nedeniyle cinayetin işlendiğini ileri sürdü. Hakim Lokman’ın kuzeni Ekrem Nesrullah Lokman da “Kuzenim otelin önündeki kafede Kürtçe konuştu. Bu nedenle ona küfür ettiler. O da Türkçe biliyor, söylenenleri anladı tepki gösterdi. Bunun üzerine saldırıp bıçakladılar” iddiasında bulundu.

"TAMAMEN ÇARPITMA"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Iraklı 3 turistin, Batman nüfusuna kayıtlı Hayrettin Onuk ve ağabeyi Zeynedin Onuk ile ‘kadınlara yan bakma’ mevzusundan kavga ettiği belirlenmiştir. ‘Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti’ iddiası doğru değildir” denildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da iddialara sert tepki göstererek “Yapılan çarpıtmalar ile hükümetimizin ve siyasi ittifakımızın hedef alınması ise bu iddiaları ortaya atanların asıl niyetlerini göstermektedir. Kürtçe konuştuğu için bir şahsa yönelik saldırı olursa hepimiz bunun karşısında oluruz ve hukuki olarak gereği neyse yapılır” dedi.

Haberin Devamı