Gündemİş dünyası tek ses

İş dünyası tek ses

Paylaş
İş dünyası tek ses

İş dünyasının önde gelen temsilcileri 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 8’inci yıldönümünde daha güçlü bir Türkiye için milli irade, birlik, beraberlik ve istikrar mesajları verdi.

Sürdürülebilir ekonomik büyüme ve kalkınma için demokrasinin şart olduğunu vurgulayan iş dünyasının temsilcileri, yeni rekorlar kırmak için azimle üretmeye devam edeceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

GÜN DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMA GÜNÜ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Darbe girişimine karşı ilk harekete geçen, ilk inisiyatif alan meslek örgütü olduk. ‘Milletin iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür’ dedik. Türk iş dünyası, her zaman milletin, devletin ve demokrasinin yanında olmaya devam edecek.

ÖRNEK BİR DURUŞ SERGİLENDİ

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak: Türkiye’nin geleceğini kirli elleriyle boğmak isteyen hain zihniyet, darbe kalkışmasıyla milletin iradesine ve demokrasiye göz dikti. Devletinin yanında olan güvenlik kuvvetlerimiz ve bu aziz vatan uğruna ülkesini canı pahasına koruyan milletimizin dünyaya örnek duruşu sayesinde geleceğimize uzanan eller kirli emellerine ulaşamadılar.

Haberin Devamı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç: İş dünyası olarak biz şunu biliyoruz ki; yeni 15 Temmuz kalkışmalarının ve bu ihanet şebekelerinin türemesine engel olacak başlıca unsur, ekonomide, ticarette, bilimde, teknolojide, sanayide, velhasıl her alanda ülkemizin tek başına ve daha da güçlü şekilde ayakta durma kabiliyetine sahip olmasıdır.

HAK VE HUKUKTAN ÖDÜN VERİLMEDİ

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: Milletimizin, o gece meydanlara dökülerek sergilediği destansı duruş, bir kez daha göstermiştir ki Türk milleti hak ve hukukun üstünlüğünden asla ödün vermeyecektir. Ülkemizin huzur ve refahını tehdit eden her türlü hain girişimin karşısında, milletimizle birlikte tek yürek olarak duracağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.

MİLLİ İRADENİN ÜSTÜNDE GÜÇ YOK

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden hain darbe girişimini ihracat ailesi olarak bir kez daha en güçlü şekilde kınıyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç: 15 Temmuz gecesi olduğu gibi, milli iradenin üstünde hiçbir güç tanımayız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü şiar edinerek, milli iradeye sahip çıkmanın ve demokrasimizi ilelebet korumanın sorumluluğunu taşıyacağız.

Haberin Devamı

EĞİTİM, İNOVASYON KATMA DEĞER…

Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED): 15 Temmuz’un yıl dönümünde yalnızca geçmişi anmakla kalmamalı, aynı zamanda geleceğe de odaklanmalıyız. Çünkü demokratikleştirme sürecinde yaşadığımız savrulma ve kırılmalar, sosyal adaletten ekonomiye kadar pek çok alanda istikrarsızlığa ve sorunlarımızın derinleşmesine yol açıyor. Sosyal adaleti zedeleyen istikrarsızlık aynı zamanda eğitim, inovasyon, katma değerli üretim, rekabetçilik ve benzeri sorunların çözümünü de zorlaştırıyor.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Tayfun Küçükoğlu: Birlik ve beraberlik içinde oldukça aşamayacağımız engel, üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yoktur. Ülkemizin aydınlık yarınlarını kurmak için bir olmak, kararlı ve azimli çalışmak, şehitlerimize ve tarihimize borcumuzdur.

Haberin Devamı

HEDEFLERE GÜÇLÜ ADIMLARLA YÜRÜYORUZ

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Adil Pelister: Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat hedefiyle büyüyen ülkemizin ekonomisine önemli katkı sağlayan, ihracatın itici gücü kimya sektörü olarak Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında yeni rekorlar kırmak için güçlü adımlarla ilerliyoruz.

Samsun Yurt Savunma (SYS) Başkanı Zafer Aral: Milli savunma sanayimizin gelişmesine ve ülkemizin güvenliğini sağlamaya kararlıyız. Savunma sanayisinde yerli ve milli üretimin önemini anladığımız bu dönemde, teknolojik altyapımızı güçlendirerek kabiliyetlerimizi artırıyoruz. Yüksek katma değerli ürünlerin ihracatıyla ülke ekonomisine katkı sağlamak en önemli hedefimizdir.