Gündemİsrail ordusu Beyrut'a hava saldırısı düzenledi! Bilanço ağırlaşıyor

İsrail ordusu Beyrut'a hava saldırısı düzenledi! Bilanço ağırlaşıyor

Paylaş
İsrail ordusu Beyrut'a hava saldırısı düzenledi! Bilanço ağırlaşıyor

İsrail ordusu Lübnan'ın başkenti Beyrut'a bir hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 356’ya, yaralı sayısının ise bin 246’ya yükseldiğini açıkladı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, saldırı, Hizbullah’ın güçlü olduğu Dahiye bölgesindeki mahallelerden Bir el-Abid'de bir binaya yönelik gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

İsrail ordusu, yaptığı yazılı açıklamayla saldırıyı doğruladı.

Saldırının hedefinde Hizbullah’ın silahlı kanadının komutanlarından Ali Karaki olduğu öne sürüldü.

Saldırıda can kaybı ya da yaralı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

CAN KAYBI ARTIYOR

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları sabah saatlerinden bu yana devam ederken, can kaybı artıyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 356’ya, yaralı sayısının ise bin 246’ya yükseldiğini açıkladı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, İsrail Hava Kuvvetleri'nin bugün Lübnan'da yaklaşık bin 300 noktayı vurduğunu ve şu anda hava saldırılarının devam ettiğini söyledi. Hagari, vurulan noktaların büyük ölçüde silah depolanan evler olduğunu öne sürerek, “Önümüzde zorlu günler var. Tüm cephelerde savunma ve saldırıya odaklanmaya devam ediyoruz” dedi.

IDF, akşam saatlerinde Lübnan’dan İsrail’in Hayfa kentine 5 roket fırlatıldığını açıkladı. Roketlerin bazılarının hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği, bazılarının ise boş alanlara düştüğü aktarıldı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Haberin Devamı