Gündemİsrail'e karşı dünya acilen adım atmalı

İsrail'e karşı dünya acilen adım atmalı

Paylaş
İsrail'e karşı dünya acilen adım atmalı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi’nin ikinci gününde temaslarını sürdürdü. Erdoğan, görüşmelerde Gazze’de yaşananlara değinirken İslam ülkelerinin ve tüm dünyanın İsrail’i durdurmak için acilen atım atması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kazakistan Astana’da düzenlenen, Şanghay İşbirliği Örgütü 24’üncü Devlet Başkanları Zirvesi’nde ilk gün aralarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de olduğu liderlerle görüşmelerde bulunmuştu. Erdoğan, zirvenin ikinci günü Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüştü. Görüşmelerde ikili ilişkiler ve ticari anlaşmalar gündemdeydi.

Haberin Devamı

AİLE FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

Erdoğan ile Katar Emiri Al Sani’nin görüşmesinde, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları, Lübnan’a yönelik tehdidi ile bölgesel ve küresel konular konuşuldu. Erdoğan, İslam dünyası başta, uluslararası toplumun İsrail’i durdurmak için bir an önce adım atması gerektiğini söyledi. Zirvede ‘aile fotoğrafı’ çekimi de yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fotoğrafta Türkmenistan’ın eski Devlet Başkanı ve Halk Konseyi Başkanı Kurbankulu Berdimuhammedov ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yanında yer aldı. DHA

‘ÜZERİNDEKİ BASKININ ARTIRILMASI GEREK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan zirvede yaptığı konuşmada Gazze’de ayrım gözetmeksizin gerçekleştirilen saldırılarda 40 bin kişinin öldüğünü belirtip “İsrail’in durdurulması, kalıcı ateşkese zorlanması lazım. Bunun için İsrail üzerindeki baskının artırılması gerekiyor” dedi. Erdoğan “Gazze’ye gönderilen yardımların üçte birini Türkiye olarak biz üstlendik. Yaklaşık 620 ton insani yardım taşıyan 20’nci iyilik trenimiz 12 Haziran’da Afganistan’a ulaştı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı