Gündemİstanbul Boğazı'nda iki yük gemisi çarpıştı

İstanbul Boğazı'nda iki yük gemisi çarpıştı

Paylaş
İstanbul Boğazı'nda iki yük gemisi çarpıştı

İstanbul Boğazı'nda büyük bir tehlike atlatıldı. İki yük gemisi çarpıştı. Sonrasında gemilerden birinin dümeni kilitlendi ve kıyıya sürüklendi.

Batum'dan Suudi Arabistan’a seyreden 80 metre boyundaki AYED 1 isimli kuru yük gemisi ile İspanya’dan Batum’a seyreden 180 metre boyundaki BUNUN ACE isimli dökme yük gemisi Üsküdar açıklarında çarpıştı. Gemilerin Ahırkapı açıklarına çekilmesi için çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Boğazında iki yük gemisi çarpıştı

Batum'dan Suudi Arabistan'a seyreden 80 metre boyundaki AYED-1 isimli kuru yük gemisi ile İspanya'dan Batum'a seyreden 180 metre boyundaki BUNUN ACE isimli dökme yük gemisi Üsküdar açıklarında çarpıştı.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Kazanın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “İstanbul Boğazı Üsküdar önlerinde, Batum’dan Suudi Arabistan’a seyreden 80 metre boyundaki AYED 1 isimli kuru yük gemisi ile İspanya’dan Batum’a seyreden 180 metre boyundaki BUNUN ACE isimli dökme yük gemilerinin saat: 17.00 civarında birbirine temas etmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze ait römörkörler ivedilikle olaya müdahale etmiş ve gemiler, Ahıkapı Demir Bölgesi’ne emniyetle çekilmiştir. Yaşanan olayda maddi hasar meydana gelmiştir. İki gemiye de seferden men konularak, gerekli teknik denetimler ile idari tahkikat başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı