Gündemİstanbul için kuvvetli yağış alarmı! Meteoroloji sarı kodla uyarıp saat verdi

İstanbul için kuvvetli yağış alarmı! Meteoroloji sarı kodla uyarıp saat verdi

Paylaş
İstanbul için kuvvetli yağış alarmı! Meteoroloji sarı kodla uyarıp saat verdi

Günlerdir sıcak hava yüzünden kavrulan İstanbul için serinleten haber geldi. Meteoroloji'nin yaptığı son dakika uyarısına göre kuvvetli yağış geliyor. Meteoroloji'nin saat verdiği sarı kodlu uyarıda kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Peki, İstanbul'da yağmur ne zaman yağacak, yağmur bekleniyor mu, yağmur var mı?

İstanbul'da yağmur yağacak mı? ve Havalar serinleyecek mi? merak ediliyordu. Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya, İç Ege, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Çanakkale, Bilecik, Bolu ve Ordu çevreleri ile Van'ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İşte İstanbul hava durumu!

Haberin Devamı

İstanbul'da yağmur yağacak mı? sorusuna yanıt Meteoroloji'den geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, İç Ege, Edirne, Kırklareli ve Karaman çevreleri ile Hatay kıyılarında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 kilometre) eseceği tahmin ediliyor.

 

İSTANBUL'A YAĞMUR YAĞACAK MI, NE ZAMAN YAĞACAK?

Haberin Devamı

Meteoroloji'den yapılan son uyarıya göre, "Bu gece saatlerinden itibaren kuzey ve iç kesimleri başta olmak üzere İstanbul’da, Cuma sabah saatlerinden itibaren Kocaeli ve Sakarya’da yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

İstanbul için kuvvetli yağış alarmı Meteoroloji sarı kodla uyarıp saat verdi

"KARADENİZ'İN TEPKİSİ SERT OLABİLİR"

Hava Forum'un sosyal medyadan paylaştığı mesajda "Yarın (cuma) İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu çevrelerinde elektrik fırtınası, kuvvetli sağanak yağmur ve sel riski bulunmaktadır. Karadeniz deniz suyu sıcaklıkları 28-29 derece anormal seviyelerde, Karadeniz'in tepkisi sert olabilir, takipteyiz." ifadeleri kullanıldı.

İstanbul için kuvvetli yağış alarmı Meteoroloji sarı kodla uyarıp saat verdi