Gündemİstanbul'da bina çöktü, 8 kişi yaralı çıkarıldı! 1 kişinin cansız bedeni bulundu

İstanbul'da bina çöktü, 8 kişi yaralı çıkarıldı! 1 kişinin cansız bedeni bulundu

Paylaş
İstanbul'da bina çöktü, 8 kişi yaralı çıkarıldı! 1 kişinin cansız bedeni bulundu

İstanbul Küçükçekmece'de 3 katlı bir bina bilinmeyen bir sebeple çöktü. Bölge yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Enkaz altından bir kişinin cansız bedenine ulaşılırken 8 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Öte yandan İstanbul Valiliği çöken bina ile ilgili olarak son bilgileri paylaşırken, 'Enkazda an itibariyle kalan şahıs bulunmayıp arama kurtarma ekiplerinin enkazda dinleme çalışmaları devam etmektedir.' açıklamasında bulundu.

Küçükçekmece'de bir bina çöktü. Olay yerine çok sayıda itfaiye polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Enkaz altında bir vatandaşın cansız bedenine ulaşılırken 8 kişi ise yaralı olarak çıkarıldı.

Haberin Devamı

ENKAZDAKİ SON KİŞİ DE YARALI OLARAK ÇIKARILDI

İstanbul Valiliği enkazda kalan son kişinin yaralı olarak kurtarıldığını belirtti.

Valilikten gelen açıklamada, 'Küçükçekmece’de çöken binanın enkazında kalan son kişi de yaralı olarak kurtarılmıştır. Olayda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştır. Enkazda an itibariyle kalan şahıs bulunmamakta olup, arama kurtarma ekiplerinin enkazda dinleme çalışmaları devam etmektedir.' ifadeleri kullanıldı.

İstanbulda bina çöktü, 8 kişi yaralı çıkarıldı 1 kişinin cansız bedeni bulundu

'BİNA SAHİBİ KENTSEL DÖNÜŞÜME SOKMAK İSTEMEDİ'

Olay yerine gelen ve çöken binanın bitişiğinde bulunan binanın sahibi olduğunu belirten kişi, kendi binalarının kentsel dönüşüm sürecinde olduğunu, yıkılan binanın ise sahibiyle iletişime geçtiklerini ifade ederek, " Biz kendi binamızı komple boşaltmış ve tahliye etmiştik. Elektriği doğalgazı kesilmişti. Bugünlerde de kendi binamızı yıkacaktık. Bu talihsiz olay denk geldi. Biz kendi binamızı kentsel dönüşüme sokmadan önce oranın (çöken binanın) sahibi Murat Beyle görüştük. Murat Bey kendisi, binayı kendi özel sebeplerinden dolayı yıktırmak istememişti.

Haberin Devamı

Kentsel dönüşüme sokmak istemedi. Ondan dolayı tabi bizler de müdahale edemedik bina sahibi olması münasebetiyle. Ama, bugün böyle talihsiz bir olay yaşandı. Geçmiş olsun diliyorum" dedi.

 

İstanbulda bina çöktü, 8 kişi yaralı çıkarıldı 1 kişinin cansız bedeni bulundu

KÜÇÜKÇEKMECE BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı çöken bina ile ilgili 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirdi.

 Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "" 02.06.2024 tarihinde saat 08:40 sularında, Küçükçekmece ilçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın henüz belirlenemeyen bir nedenle çökmesi olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında; 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal ettirilmiştir. Arama kurtarma çalışmalarının bitimine müteakip, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından görevlendirilen 3 kişilik bilirkişi ekibi kusur tespiti için incelemelerine başlayacaktır. Soruşturma titizlikle devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

BİR KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ ÇIKARILDI

İstanbul Küçükçekmece'de çöken 3 katlı binanın enkazından bir kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

İstanbulda bina çöktü, 8 kişi yaralı çıkarıldı 1 kişinin cansız bedeni bulundu

 '15 AMBULANS, 5 UMKE TİMİ GÖREVLENDİRİLDİ'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çöken bina ile ilgili olarak 15 ambulans ve 5 UMKE timinin görevlendirildiğini bildirdi. Bakan Koca, 'Bu sabah İstanbul Küçükçekmece’de bir binada meydana gelen göçükte saat 09.35 itibariyle 7 yaralı olduğunu tespit ettik. 5 yaralı hastaneye nakledildi, 2 kişi tedaviye ihtiyacı olmadığını belirttiler. Olay yerine 15 Ambulans ve 5 UMKE Timi görevlendirilmiştir. Olaydan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.' ifadelerini kullandı.