Gündemİşte lüksün kaynağı

İşte lüksün kaynağı

Paylaş
İşte lüksün kaynağı

Lüks yaşamlarıyla sürekli gündemde olan güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen, sosyal medya fenomenlerine yönelik operasyon kapsamında gözaltına alındı. Haklarında çok ağır suçlamalar var.

MASAK raporlarını, fenomenlerin banka hesap hareketlerini ve konuştukları kişileri takip eden İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, dün sabah 25 ilde 134 adrese KUYU-8 adlı 'kara para aklama' baskını gerçekleştirdi. Operasyonda, lüks yaşantıları ile gündemde olan 'Neslim Güngen' lakaplı Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen de dahil 54 kişi yakalandı. Çok sayıda yasa dışı ilaç ve kozmetiğe, uyuşturucu maddeye, sahte medikal cihazlara ve nakit paraya el konuldu.

Haberin Devamı

İşte lüksün kaynağı

Gözaltına alınan Neslim Güngen'in polis otosuna bindirilirken gülümsemesi dikkat çekti. Neslim Güngen sık sık lüks otomobillerle pozlarını Instagram'da paylaşıyordu.

OPERASYONUN DETAYLARI

Güngen çiftinin yönettiği çete sahte ustalık belgelerini 20 bin liraya satıyordu. Bayilik isteyenlerden talep ettikleri yüksek paralar banka kanalıyla değil, taşınır ya da taşınmaz malların bedelsiz devriyle alınıyordu. Çete üyeleri, hiçbir özelliği olmayan iplere marketten aldıkları nemlendirici kremi sürüp kendi etiketlerini basarak 'gençleştirme ip tedavisi' diye pazarlıyordu. Şüphelilere ait şirketlerde 1.5 milyar liralık kaynağı belli olmayan para tespit edildi.

İşte lüksün kaynağı

İnanç Güngen paraları saçıyor, Neslim Güngen de yakalayıp başına takıyordu.

Haberin Devamı

YOK BİRBİRLERİNDEN FARKLARI

Neslim-İnanç Güngen çiftinin yaşam tarzı Dilan- Engin Polat ile tıpa tıp aynıydı. Her iki çift de lüks yaşamlarını görgüsüzce sosyal medyada sergiliyor, paralardan başlarına taçlar yapıp poz veriyordu. Dilan-Engin Polat çifti kara para aklamak ve yasa dışı bahis oynatmak başta olmak üzere birçok suçtan 5 Kasım 2023'te tutuklandı.

AĞIR CEZALIK SUÇLAR

Çiftin yargılandığı dava ile ilgili iddianame geçen hafta Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Ancak mahkeme, çiftin işlediği suçun ağır cezalık olduğunu gerekçe göstererek iddianameyi savcılığa iade edip "Ağır cezaya gönderin" dedi. Ağır ceza mahkemesi, 10 yıl ve üzeri hapis cezası gerektiren davalara bakıyor.