Gündemİtfaiyecilik baba mirası

İtfaiyecilik baba mirası

Paylaş
İtfaiyecilik baba mirası

Edirne Uzunköprü'de itfaiyeci Cengiz Altıparmak, 19 yaşındaki kızı Sıla ile birlikte görev yapıyor. Küçük yaşlardan beri bu mesleğe merak duyan Sıla "Hep babamla birlikte alevlere karşı savaşmanın hayalini kurmuştum. Artık babamın mirasını taşıyorum" dedi.

Sıla Altıparmak, küçük yaşlarda ne zaman fırsat bulsa, Uzunköprü İtfaiyesi'nde çalışan babasının yanına giderdi. Adeta itfaiyenin maskotu gibiydi. Diğer itfaiyeciler Sıla'ya “Geleceğin itfaiyecisi" derken baba Cengiz Altıparmak mesleğin tehlikeli olduğunu bildiği için "Bir aileye bir itfaiyeci yeter" diyerek kızının başka bir mesleği seçmesini isterdi.

Haberin Devamı

GİZLİCE OKUDU

Sıla büyüdü, ailesinden gizli açık öğretimden "Acil Durum ve Afet Yönetimi" bölümünü okudu. Sonra da babasına durumu açıkladı. Kızının itfaiye aşkından vazgeçmeyeceğini anlayan Cengiz Altıparmak durumu kabullendi. Sıla şimdi babasının yanında staj yapıyor. Cengiz Altıparmak ise "Kızımla aynı cephede alevlere karşı mücadele etmenin gururunu yaşıyorum" diyor.

ONUNLA GİDERDİM

Sıla, itfaiyeci olma sürecini şöyle anlattı: "Babam itfaiyeye göreve giderken ben de uyanıyordum ve onunla gitmek istiyordum. Buraya geldiğimde ekiplerin yangına çıkışlarını izliyordum. Şu an stajyer olarak babamla aynı müdürlükte görev yapıyoruz. Stajımın tamamlanmasıyla babamla omuz omuza alevlerle savaşacağız. Hayalim gerçek olduğu için çok mutluyum."

Haberin Devamı