Gündem İzmir kabusu yaşıyor: Peş peşe yangınlar! Evler boşaltıldı, otoyol trafiğe kapatıldı

İzmir kabusu yaşıyor: Peş peşe yangınlar! Evler boşaltıldı, otoyol trafiğe kapatıldı

Paylaş
İzmir kabusu yaşıyor: Peş peşe yangınlar! Evler boşaltıldı, otoyol trafiğe kapatıldı

İzmir, Balıkesir, Karaman, Kahramanmaraş ve Bursa'da ormanlık alanlarda yangın çıktı. Bursa ve Balıkesir'deki yangınlar kontrol altına alınırken, İzmir, Kahramanmaraş ve Karaman'daki yangınlara havadan ve karadan müdahale sürüyor. Öte yandan İzmir Menderes'teki yangında alevlerin yaklaştığı evler boşaltıldı. İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan, havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangının ardından bir yangın da Çeşme’de çıktı. Bir başka yangında da Çeşme-İzmir otobanı trafiğe kapatıldı.

İzmir'in Menderes İlçesi Karacadağ mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Haberin Devamı

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 4 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 4 dozer sevk edildi.

Orman Bölge Müdürlüğü, yangının 12.53'te çıktığını, ilk müdahalenin 13.05'te gerçekleştirildiğini bildirdi.

Ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

MENDERES BELEDİYE BAŞKANI ÇİÇEK'TEN AÇIKLAMA

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Öğle saatlerinde çıkan ve Değirmendere, Çamönü, Ataköy mahallerimizi etkileyen yangına karşı belediye ekiplerimizin de desteğiyle Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor. İnşallah en kısa sürede bu felaket sona erer. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun." 

Haberin Devamı

MEHMETÇİK'TEN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir'de devam eden orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için 3 adet Couger tipi helikopter ile 2 adet CH-47 tipi helikopter görevlendirildiğini bildirdi.

EVLER TAHLİYE EDİLDİ

alışmalar sürerken, alevlerin yaklaştığı kırsal Çamönü Mahallesi'ndeki bazı evlerde yaşayan vatandaşların tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi.

İZMİR'DE PEŞ PEŞE YANGINLAR

İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan, havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangının ardından bir yangın da Çeşme’de çıktı. Ekipler, o yangına da havadan ve karadan müdahalesini sürdürüyor. Öte yandan, bir başka yangında da Çeşme-İzmir otobanı trafiğe kapatıldı.
Menderes ilçesinde çıkan, 5 uçak ve 13 helikopter olmak üzere toplam 18 hava aracının yer aldığı yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, bir yangın haberi de Çeşme’den geldi. Çeşme Germiyan Mahallesi’ndeki kırsal alanda çıkan yangına; 2 uçak ve 1 helikopter olmak üzere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

OTOBAN TRAFİĞE KAPANDI

Öte yandan, Urla ilçesine bağlı Kuşçular Mahallesi’ndeki yol kenarında da yangın çıktı. Otluk alandaki yangın nedeniyle, İzmir-Çeşme otobanı trafiğe kapatıldı. Bu yangına da ekiplerin müdahalesinin sürdüğü öğrenilirken, uzun araç kuyrukları oluştu.

Haberin Devamı

MUĞLA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ DE MÜDAHALE EDİYOR

İzmir'in Menderes ve Çeşme ilçelerinin ardından Selçuk ilçesi Pamucak mevkisinde çıkan yangını söndürme çalışmalarına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de katıldı. Yangına 4 uçak ve 8 helikopter olmak üzere toplam 12 hava aracının yanı sıra 44 arazöz, 14 su ikmal, 5 dozer ile müdahale devam ediyor.

BALIKESİR

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde çıkan orman yangınını söndürmek için çalışma başlatıldı.

İlçeye bağlı kırsal Çaygören Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı.

İhbar üzerine Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünce olay yerine ekipler yönlendirildi.

Alevleri söndürmek için çalışma başlatan ekipler, havadan ve karadan müdahaleye devam ediyor.

BURSA

Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Baraklı Mahallesi Çataklı mevkiinde Uludağ'ın güney yamaçlarını oluşturan ormanlık alanda başlayan yangın ekiplerin gayretli çalışmaları neticesinde kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre Çataklı mevkiinde ormanlık alanda saat 13,15 sularında başlayan yangın şiddetli rüzgar sebebiyle kısa sürede büyüdü. Çam ormanlarının yandığı alana karadan büyükşehir itfaiye, arazözler, havadan da Orman Bakanlığına ait helikopter müdahale etti. Ekiplerin gayretli çalışması neticesi yangının önü kesilirken söndürme çalışmalarının da devam ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

KARAMAN

Karaman’ın Ermenek ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Ermenek ilçesine bağlı Ardıçkaya ve Yaylacık mevkilerinde dün akşam saatlerinde belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Bölgeye Ermenek Orman İşletme ve Ermenek Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Dün başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları bugün de devam ederken, havadan helikopter ile de destek sağlanıyor.

Ekipler yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

MÜDAHALE SÜRDÜRÜLÜYOR; 600 HEKTAR ALAN KÜL OLDU

Karaman’ın Ermenek ilçesinde sabah saatlerinde başlayan orman yangınını kontrol altına almak için ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Yangına 2 helikopter, 1 uçak, 1 dozer, 1 ekskavatör, 14 arazöz 6 su tankeri ve İnsansız Hava Aracı (İHA) ile müdahale ediliyor.

Haberin Devamı

Öte yandan ilk belirlemelere göre ise bölgede 600 hektar alan kül oldu. Alevleri Karaman, Konya Mersin gibi çevre illerden Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri kontrol altına almaya çalışıyor.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde tarım arazisinde yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

Ezine ilçesi Geyikli beldesi yakınında saat 16.30 sıralarında, tarım arazisinde yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta orman yangını çıktı. Ekipler, alevleri kontrol altına almak için çalışma başlattı.

Onikişubat ilçesinin Maksutlu Mahallesi'ndeki ormanda saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine Orman Bölge Müdürlüğü bölgeye çok sayıda yangın söndürme işçisi sevk etti. Ekipler, 7 arazöz, 5 ilk müdahale ve 2 su ikmal aracıyla alevlere müdahale ediyor.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı da söndürme çalışmalarına destek için bölgeye 100 personelle 30 araç sevk etti.

AYDIN

Aydın’ın Kuşadası ilçesi Selçuk yolu üzerindeki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor.

İzmir'in Menderes ilçesinde ormanlık alanda yangın!