Gündem Kadın hakimin skandallar zinciri

Kadın hakimin skandallar zinciri

Paylaş
Kadın hakimin skandallar zinciri

Adana Adliyesi'nde görev yapan evli hakim Gül Altınok, sevgilisi olan iş insanı Server Leventoğlu’nu birlikteliklerine ait videoları silmesi için tehdit etmişti. Server Leventoğlu’nun şikayetiyle başlayan soruşturmada şok gerçekler ortaya çıktı. Kadın hakimin, 'akaryakıt kaçakçılığı' iddiasıyla yargılanan bir sanıktan beraat kararı karşılığında 500 milyon TL rüşvet aldığı belirlendi.

Evli ve 1 çocuk annesi olan hakim Gül Altınok, Adana’da kiracı olarak yaşadığı sitenin yöneticisi Server Leventoğlu ile 2019 yılında tanıştıktan sonra birliktelik yaşamaya başladı. Kadın hakim, bir gün Leventoğlu’na, "Benim bazı sıkıntılarım var. Sen güçlü bir erkeksin. Bana yardımcı olmanı istiyorum, ben daha önce Edirne’de görev yaptım. Orada görev yaparken hakkımda rüşvet iddialarında bulundular, sahtecilik yaptığımı söylediler. Senin beni bu suçlamalardan kurtarmanı, dosyalarımı kapattırmanı ve o kişilerden beni korumanı istiyorum" dedi. Kadın hakim, Leventoğlu ile cinsel birlikteliklerinin görüntülerini kaydedip karşılıklı olarak birbirleriyle paylaştı.

Haberin Devamı

‘DİKKAT ET, ÖLDÜRÜLEBİLİRSİN’

Altınok’un başka erkeklerle de menfaat karşılığında ilişki yaşadığını öğrenen Leventoğlu, ayrılmak istedi. Leventoğlu, hakimi telefonla arayıp kendisiyle irtibat kurmamasını aksi hâlde savcılığa şikayette bulunacağını söyledi. Bunun üzerine Leventoğlu tehdit edilmeye başlandı. Server Leventoğlu’nun işyerine giden 2 kişi “Sende hakime hanımın videoları varmış, bunları silmen gerekiyor. İşyerine girerken veya çıkarken öldürülebilirsin, bu işleri başkaları yapacak” dedi. Bunun üzerine Leventoğlu, kadın hakim hakkında suç duyurusunda bulundu. Leventoğlu’nun şikayeti üzerine hakim Altınok hakkında soruşturma izni çıktı.

GÖREVİNDEN İHRAÇ EDİLDİ

Gül Altınok’un, Osmaniye Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘akaryakıt kaçakçılığı’ iddiasıyla yargılanan sanığa, Edirne’de birlikte görev yaptığı Cumhuriyet Savcısı F.A.’nın beraat kararı çıkaracağını söylediği ve 500 milyon TL rüşvet aldığı ortaya çıktı. Savcı F.A.’nın, beraat kararı verilmesi yönünde talepte bulunduğu ancak o celse karar verilmeyip, sonraki celsede başka bir Cumhuriyet savcısının talebiyle sanığın ceza aldığı öğrenildi. Hakim Altınok’un, Adana Adliyesi’nde, Cumhuriyet Başsavcı vekili ve iki hakimle içki içip, adli emanetten alınan uyuşturucuyu kullanıp birlikte parti yaptıkları da iddia edildi. Adalet Bakanlığı, hakimin açığa alındığını ve başka bir dosya nedeniyle de ihraç edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

BENİ HALEN TEHDİT EDİYOR

Hakim Altınok’un evli olduğunu ilk başta bilmediğini söyleyen Server Leventoğlu, “Beni güçlü görüp benimle yakınlaştı. Bana birlikte yemek yeme teklifinde bulundu. Yemekten sonra ağlamaya başladı. Sonra ilişkimiz başladı ve 4-5 sene sürdü. İlk başta evli olduğunu bilmiyordum, sonradan öğrendim. Benden sürekli yardım istedi. Oğluna bir şirket kurdurduk. Hakim, bugün dahi beni arayıp tehdit ediyor. Beni intihara zorlamaya çalışıyor. Bu kadının birtakım insanlarla irtibata geçip, kendisini kullandırdığını öğrendiğim an bırakmak istedim. Böyle bir ilişkiyi hazmedemedim” dedi.