GündemKahraman olmayı seçtim

Kahraman olmayı seçtim

Paylaş
Kahraman olmayı seçtim

İstanbul’da seyahat acentası sahibi Semra Çetinkaya geçirdiği trafik kazası ve yanlış ilk yardım sonucu omurilik felci oldu. 30 yıldır tekerlekli sandalyeye bağlı olan Çetinkaya, “Gören ‘manken gibisin’ derdi. ‘Artık yürüyemeyeceksin’ dediklerinde dünyam karardı. İki yıl çocuklarım bana annelik yaptı. Sonunda mağdur değil kahraman olmayı seçtim” dedi.

EMNİYET KEMERİ YOKTU

Haberin Devamı

İstanbul’da seyahat centası sahibi Semra Çetinkaya, 1994’te bir arkadaşıyla Adana’ya iş seyahati yaparken trafik kazası geçirdi. Arkadaşı olay yerinde hayatını kaybetti. Emniyet kemeri takmayan Çetinkaya’ya çevreden yardıma koşanlar arabadan çıkarırken yanlış müdahale etti. 32 yaşında omurilik felci oldu. “Ne zaman yürüyeceğim?” diye sorduğunda aldığı olumsuz cevapla dünyası başına yıkıldı. Taburcu olduktan sonra ikinci kattaki evine babasının sırtında çıktığını anlatan Çetinkaya, “Hissedemediğim bir bedenim vardı, elimi bacaklarıma çok uzun bir süre sonra götürebildim” dedi.

BOYUN 1.50 OLSUN DERDİM, OLDU

“Boyum 1.80’di. ‘Manken gibisin’ dediklerinde, ‘1.50 boyunda kadın olsam’ derdim. ‘Sen artık yürüyemeyeceksin’ dediklerinde 1.50 boyunda bir kadındım” diyen Çetinkaya şunları söyledi: “Çok saçma şeylere üzülmüşüm onu anladım. İki yıl iki çocuğum bana annelik yaptı. Çok hırçındım. Kızımın, ‘Sen hiç yoğun bakımda anneni bekledin mi?” demesi üzerine bir karar verdim. Ya mağdur olabilirsiniz ya kahraman. Ben kahraman olmayı seçtim. 1998’de Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ni kurdum. Üretiyoruz, haklarımızı savunuyoruz. Akran danışmanlığı yapıyoruz. Bir bayrak taşıyorum.”

Haberin Devamı

KADINA BAK!

Semra Çetinkaya, “Bizim tek sorunumuz mazgal ya da oluklar değil; zihinler. ‘Kadına bak, hem sakat hem ruj sürmüş’ diyenler. Biz bunlara rağmen yaşamın içinde olmayı seviyoruz. Ben tekerlekli sandalyede hem ülkeme hem de topluma faydalı bir insanım” dedi.