GündemKalbindeki delik 43 yıl sonra kapatıldı

Kalbindeki delik 43 yıl sonra kapatıldı

Paylaş
Kalbindeki delik 43 yıl sonra kapatıldı

İzmir’de Gönül Kahraman, 1981’de iş için sağlık raporu alırken, kalbinde 1 santimetre delik olduğunu öğrendi. O dönem tek çözüm olan açık kalp ameliyatından korktuğu için tedavisini 43 yıl erteledi. Nefes darlığı artınca hastaneye başvuran Kahraman, kapalı yöntemle yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

TEK ÇÖZÜMÜ REDDETTİ

Haberin Devamı

İzmir’de emekli İngilizce öğretmeni Gönül Kahraman (63), 1981 yılında mesleğe başlarken sağlık raporu için başvurduğu hastanede, kalbinde doğuştan 1 santimetrelik delik olduğunu öğrendi. Doktorlar, o günün şartlarında deliğin kapalı yöntemlerle giderilemeyeceğini söyleyerek, açık kalp ameliyatı önerdi. Ancak açık kalp ameliyatından korkan Kahraman, hekimlerin bu önerisini geri çevirdi. Kalbindeki delik bugüne kadar sağlığını ciddi manada etkilemese de son dönemde nefes almakta güçlük yaşamaya başladı.

YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi’ne başvuran Kahraman, açık kalp ameliyatı korkusunu da anlattı. Doç. Dr. Cihan Altın, ana atardamarına çok yakın olan deliği kapalı anjiografik yöntemle kapattı. Ameliyattan 5 saat sonra yürüyen, ertesi gün de taburcu edilen Kahraman, “Son 2 yıldır çok zorlanmaya başladım. Çok çabuk yoruluyordum. Kendimi hep bir şeylerden kısıtlıyordum. Ameliyattan sonra nefes darlığım kalmadı. 43 yıl sonra kalbimdeki delik kapandı, çok mutluyum. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum” dedi.

Haberin Devamı