GündemKatile 24 yıl verdik ama bu ceza yetmez

Katile 24 yıl verdik ama bu ceza yetmez

Paylaş
Katile 24 yıl verdik ama bu ceza yetmez

Balıkesir'de hiç tanımadığı 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından katledilen kurye Ata Emre Akman'ın davasında mahkeme, katile yasanın en üst sınırından ceza verdi ama bunu yetersiz buldu. Mahkeme dosyayı Meclis'e gönderip milletvekillerinden infaz yasasını gözden geçirmelerini istedi.

25 BIÇAK DARBESİ

Haberin Devamı

Balıkesir Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünde okuyan Ata Emre Akman (20), harçlığını çıkarmak için ailesinden habersiz kurye olarak işe girdi. 11 Mayıs gecesi sipariş teslim etmek için gittiği sokakta hiç tanımadığı Erdoğan Özdemir tarafından 25 bıçak darbesiyle vahşice katledildi. Tutuklanan Erdoğan Özdemir için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Ancak infaz yasası gereği, yaşı 18'den küçük olduğu için en üst sınır olan 24 yıl hapis cezası verilebildi. Cinayeti azmettirmekle suçlanan baba Orhan Özdemir beraat etti.

DERS NİTELİĞİNDE

Mahkemenin önceki gün açıkladığı gerekçeli karar ise bir ders niteliğindeydi. 35 sayfalık gerekçeli kararda "Fail, eylemini her türlü insani duygu ve düşünceden arınmış şekilde, pervasız ve fütursuzca, sadist duygularla yapmış, maktulü sebepsiz yere, sırf öldürmek için öldürmüştür" denildi. İnfaz yasasının yetersiz olduğuna değinilen kararda, "Hayata karşı suçlarda Ceza İnfaz Yasası ile Türk Ceza Kanunu'nda yeni değerlendirme yapılmasında fayda var" ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

VEKİLLER GÖREVE

Kararda, "Suçluların kendi dünyasındaki cezasızlık algısı toplum refahını, huzur ve sükununu hedef almaktadır. Adalet, verilen kararlar ve infazla birlikte tesis edilir. Adalete olan inancın sağlanması durumunda kimse sosyal medyadan medet ummaz" ifadeleri kullanıldı. Adalet duygusunun tatmin edilmesi ve cezanın infazında ortaya çıkacak aksaklıkların düzenlenmesi için kararın TBMM Adalet Komisyonu'na gönderilmesine karar verildi.

Katile 24 yıl verdik ama bu ceza yetmez

Ata, olaydan 1 hafta önce ailesiyle gittiği tatilde ve kız arkadaşıyla gitar çalıp şarkı söylemişti.

 Katile 24 yıl verdik ama bu ceza yetmez

Şipariş götürdüğü evin önünde Ata'nın önünü kesen Erdoğan Özdemir genci 25 yerinden bıçakladı.