Gündem'Katliam sürdükçe huzur mümkün değil'

'Katliam sürdükçe huzur mümkün değil'

Paylaş
'Katliam sürdükçe huzur mümkün değil'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail ve Netanyahu'nun savaşı belli bir dairede tutmak değil yaymak istediğini belirtip, "Katliamlar devam ettikçe huzur mümkün değil" dedi. Erdoğan, "Savaş Lübnan'a kadar yayıldı. Batı zil takıp oynuyor" diye konuştu.

'HEDEF 60 MİLYAR DOLAR'

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz'u dün İstanbul'daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. Yaklaşık 1 saat süren kabulde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu. Görüşmenin ardından çalışma yemeğine geçen Erdoğan ve Scholz daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İkili ticaretimiz 50 milyar dolara ulaştı, hedefimiz 60 milyar dolara ulaşmak" dedi.

TERÖRLE ORTAK MÜCADELE

Erdoğan, görüşmede üzerinde durdukları önemli konu başlıklarından birinin de savunma sanayii alanındaki iş birliği olduğunu belirtip, "Savunma sanayii ürünlerinin tedariki bağlamında geçmişte yaşanan bazı sıkıntıları artık geride bırakarak işbirliğimizi geliştirmeyi arzu ediyoruz" diye konuştu. Görüşmede Avrupa'daki Türk toplumu ve aşırı sağın yükselişi ile terörle mücadeleyi de ele aldıklarını söyleyen Erdoğan, "PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadelenin önemini ve birlikte terörle mücadele kararlılığını vurguladık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'BATI ZİL TAKIP OYNUYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Scholz'la İsrail'in Gazze ve Filistin topraklarında uyguladığı soykırım ile Lübnan'daki saldırılarını da konuştuklarını söyledi. Erdoğan, "Bölgede yaşanan insanlık dramı devam ediyor. Acilen kalıcı ateşkesin sağlanması ve İsrail üzerindeki gerekli baskının oluşması için elimizden geleni yapmamız şart. Katliamlar devam ettikçe huzur mümkün değil" dedi. İsrail'in saldırganlığına değinen Erdoğan, "İsrail'in Netanyahu'nun kafa yapısında bu savaşı belli bir dairede tutmak değil, yayma anlayışı var. Savaş Lübnan'a kadar yayıldı. Batı zil takıp oynuyor" diye konuş

'İYİ YAPTINIZ DEDİRTMEZ'

Ortak basın toplantısında Almanya Şansöylesi Olaf Scholz "İsrail, kendini savunma hakkına sahip. Biz her zaman insani yardım için çaba harcadık Gazze'ye. İkili devlet çözümü ve ateşkes için çaba harcamak durumundayız" dedi. Scholz'un sözlerine karşılık Cumhurbaşkanı Erdoğan, "50 bin insanın öldürülmesi, 100 bini aşkın insanın yaralı halde olması herhalde 'F-35'lerle iyi vurdunuz, iyi yaptınız' dedirtmez. Bunlara ‘Siz nereye gidiyorsunuz?’ dedirtir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'3.5 MİLYON SURİYELİ VAR'

Erdoğan bir soruyu yanıtlarken "Şunu açık ve net söylememde fayda var. Suriye'den ilk etapta bize 4 milyon civarında mülteci geldi. Şu anda da 3 buçuk milyon civarında Suriyeli mülteci ülkemizde. Kapımız onlara hep açık olmuştur, açıktır" dedi. Erdoğan "Lübnan'dan da ülkemize gelenler olursa biz onlara da kapımızı açık tuttuk. Lübnan'da Türkmenler de var. Kapımız onlara açık" diye konuştu.