Gündem'Kazanmak uğruna vaatler dağıtmadık'

'Kazanmak uğruna vaatler dağıtmadık'

Paylaş
'Kazanmak uğruna vaatler dağıtmadık'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, enflasyonda en zor dönemin geride kaldığını ve önceliklerinin hayat pahalılığından kurtulmak olduğunu söyledi. Erdoğan, “Seçim kazanmak uğruna vaat dağıtmalara başvurmadık. Biz bedel ödesek de milletimize bedel ödettirmemenin derdindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 31. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Erdoğan, “2002’de bir haftada yaptığımız ihracatı artık bir günde gerçekleştiriyoruz. İhracat yapmayan ilimiz kalmadı. Klavye ekonomistleri bunları görmüyor olabilir. Fildişi kulelerde ahkam kesenler bunları anlamıyor olabilir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz başkalarının ne dediğine değil, size bakıyoruz, sizinle yol yürüyoruz. Şahsım ve yakın mesai arkadaşlarım sizlerin destekçisidir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘HİZMET İÇİN SİYASET’

Bölgede yaşanan sıcak çatışmalar ve 6 Şubat depremlerinin faturalarına rağmen küresel ekonominin içinden geçtiği fırtınalı dönemi başarıyla yönettiklerini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: “Seçim kazanmak uğruna vaat dağıtmalara başvurmadık. Seçim meydanlarında olmadık sözler verenler bugün verdikleri sözleri tutmak yerine ipe un seriyor, milleti oyalamanın yollarını arıyor. Biz siyasi olarak etik dışı olan yolların hiçbirine tevessül etmedik. Biz siyaseti ülkemize ve milletimize hizmet için yapıyoruz. Biz bedel ödesek de milletimize bedel ödettirmemenin derdindeyiz.”

‘YENİ DÖNEMİN BAŞ AKTÖRÜ’

Önceliklerinin ülkeyi hayat pahalılığı sorunundan kurtarmak olduğunu söyleyen Erdoğan, “Enflasyonu düşürmek için politikaları uyum içinde yürütüyoruz. Enflasyonda en zor dönemin artık geride kaldığına inanıyoruz” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Gelişmiş ülkeler dahil tüm dünyayı olumsuz etkileyen belirsizliklerden kurtulduğumuzda yeni dönemin baş aktörü Türkiye olacaktır. Türkiye ekonomisi bu sürecin sonunda çok farklı bir lige yükselecektir. Sokaktaki vatandaşı olumsuz yönlendiren muhterislere asla meydanı terk etmeyeceğiz.”

Haberin Devamı