GündemKefen yok poşet var

Kefen yok poşet var

Paylaş
Kefen yok poşet var

Münevver Karabulut'un cezaevinde intihar ettiği öne sürülen katili Cem Garipoğlu'nun mezarı defnedildikten 10 yıl sonra açıldı. Ancak mezarda kefen parçası yerine naylon poşet bulunması soru işaretleri yarattı. Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir, "Bu durum normal değil. Kemiklerin mezara sonradan bırakılma ihtimali olabilir" dedi.

KEMİKLER ÇIKARILDI

Haberin Devamı

Rezan Epözdemir'in başvurusu üzerine mahkemenin aldığı feth-i kabir kararı Cem Garipoğlu'nun İstanbul Üsküdar'daki Karacaahmet Mezarlığı'nda bulunan mezarında dün işleme kondu. Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri, savcı ve adli tıp yetkililerinin gözetiminde mezarı açarak Garipoğlu'na ait olduğu iddia edilen kemikleri çıkardı. Kemikler bir tabuta konularak adli tıbba götürüldü.

AİLEDEN KİMSE YOKTU

Rezan Epözdemir, feth-i kabir işlemi sırasında mezarın başındaydı. Garipoğlu Ailesi'nden kimse yoktu, sadece avukatları vardı. Epözdemir bu durumu, "Kimlik tespiti için mutlaka ölenin yakınlarının hazır bulunması gerekiyordu. Gelmemeleri biraz garip" diye yorumladı. Epözdemir "Toprağın üzerinde dağınık şekilde kemikler ve kafatası vardı. Kefen bezi parçaları ise yoktu. Bu durum tutanağa da geçti" dedi.

Haberin Devamı

Kefen yok poşet var

Kemikler tabut içinde adli tıbba götürüldü.

SONUÇ 5 GÜNDE ÇIKAR

Epözdemir şöyle devam etti: "Kefen bezi 10 sene içinde kaybolmuş ya da aşınmış olabilir mi? O bana çok rasyonel gelmiyor. Sonradan kemiklerin bırakılma iddiası çok kuvvetli bir ihtimal. 2014'te defin işlemi sırasında kayıt alınmamış. Biz de yasal hakkımız olmadığı için otopsiye girmedik. DNA sonuçları beş gün sonra çıkar." Bu arada dün Garipoğlu Ailesi'nin bazı üyeleri adli tıbba giderek DNA örnekleri verdi.

Kefen yok poşet var

İŞTE TUTANAK

Fethi kabir tutanağında, "Kemiklerin serbest vaziyette olup, kefen veya cesedi çevreleyen bir bez bulunmadığı görüldü. Bir adet düğüm içeren 30x30 cm boyutunda şeffaf naylon poşet görüldü. Cesedin üzerinde kefen, bez veya cesedi çevreleyen herhangi bir materyal olmadığı tarafımızdan çıplak gözle görülmüş olup, kemikler ve kafatası dağınık bir şekilde toprak üstünde bulunmuştur" denildi.

DİLERİM GERÇEĞİ BULURUZ

Münevver'in babası Süreyya Karabulut, katilin mezarının açılmasıyla ilgili POSTA'dan Alev Gürsoy Cimin'e konuştu. Karabulut, "Çok geç kalındı. 10 yıl dile kolay. Keşke daha erken olsaydı. Kızıma olan borcumu ödüyorum. Herkesin kafasındaki soru işareti bitsin. 'Minareyi çalan kılıfını hazırlar' ama ben devletime güveniyorum. Hadi bizi kandırdılar devleti kandıramazlar. Dilerim gerçeği buluruz. Dilerim orada yatan gerçekten odur" dedi.

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?

17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut'un 2009'da Cem Garipoğlu tarafından başı kesilerek öldürülmesi Türkiye'yi sarsmıştı. Katil Cem Garipoğlu, olaydan sonra kaçmış ve 197 gün sonra teslim olmuştu. 2011'de 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Garipoğlu'nun, Silivri Cezaevi'ndeki tek kişilik hücresinde 2014'te başına poşet geçirip çamaşır ipiyle boğazını sıkarak intihar ettiği açıklanmıştı.