GündemKış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği uygulaması başladı mı, hangi tarihte başlıyor?

Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği uygulaması başladı mı, hangi tarihte başlıyor?

Paylaş
Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği uygulaması başladı mı, hangi tarihte başlıyor?

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte, araç sahiplerinin merakla beklediği kış lastiği uygulaması gündemde yerini aldı. Peki, Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği uygulaması başladı mı, hangi tarihte başlıyor?

Kış lastiği uygulaması, kış aylarının yaklaşması ile birlikte gündeme geldi. Güvenli bir yolculuk ve trafikte kazaların önüne geçmek amacıyla her yıl zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulaması, belirli tarihlerde başlıyor ve sürücüler için büyük önem taşıyor. Peki, Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği uygulaması başladı mı, hangi tarihte başlıyor?

Haberin Devamı

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2024 yılı kış lastiği uygulaması, her yıl olduğu gibi 1 Aralık'ta başlayacak ve 1 Nisan 2025'e kadar devam edecek. Ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiği kullanımı, sürücülerin güvenliği ve yol koşullarına uyum sağlanması açısından büyük önem taşıyor.

KIŞ LASTİĞİ CEZASI NE KADAR, KAÇ TL?

2024 yılında kış lastiği zorunluluğuna uymayan ticari araç sahiplerine yönelik uygulanacak para cezası 4.069 TL olarak belirlenmiştir.

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI NEDİR, ZORUNLU MU?

Kış lastiği uygulaması, kış aylarında hava koşullarının zorlaştığı dönemlerde araçların yol tutuşunu artırarak sürüş güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan zorunlu bir düzenlemedir. Genellikle 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında geçerli olan bu uygulama, özellikle ticari araçlar için yasal bir zorunluluktur.

Haberin Devamı