GündemKitap günleri kitaba yolculukla başladı

Kitap günleri kitaba yolculukla başladı

Paylaş
Kitap günleri kitaba yolculukla başladı

Bandırma Kitap Günleri, Yenikapı’dan Bandırma’ya feribotla yapılan ‘kitaba yolculukla’ başladı. Feribotta “6. Bandırma Kitap Günleri’ne yaptığımız bu yolculukta bizlere yazarlarımız da eşlik ediyor” anonsuyla birlikte Ahmet Ümit, Buket Uzuner ve Sibel Uzun, yolculuk sırasında vatandaşlara kitaplarını dağıtarak sürpriz yaptı.

Bu yıl altıncısı “Nâzım Hikmet” ana temasıyla düzenlenen etkinliğe dokuz gün boyunca otuz yazar ve gazeteci konuk olacak. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, kitap okumayı özendirmenin temel amaç olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bu yıl altıncısı düzenlenen Bandırma Kitap Günleri, 21-29 Eylül 2024 tarihleri arasında “Nâzım Hikmet” ana temasıyla gerçekleşiyor.

“KİTAP OKUMAYI ÖZENDİRMEK TEMEL AMAÇ"

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasında, Bandırma’yı kitaplarla ve yazarlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Mirza, halka kitap okumayı özendirmenin temel amaç olduğunu söylerken, çocukları ve öğrencileri kitaplarla buluşturmanın önemini vurguladı.