GündemKomşudan destek açıklaması: 'Yunanistan Türkiye'nin AB ilerleyişinden yana'

Komşudan destek açıklaması: 'Yunanistan Türkiye'nin AB ilerleyişinden yana'

Paylaş
Komşudan destek açıklaması: 'Yunanistan Türkiye'nin AB ilerleyişinden yana'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin 5 yıl aradan sonra davet edildiği Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’na katıldı. Fidan’ın bir araya geldiği Yunan mevkidaşı Yorgos Yerapetritis “Yunanistan Türkiye’nin Avrupa ilerleyişinden yana” dedi.

VİZE SORUNU KONUŞULDU

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Birliği’nden (AB) Türkiye’ye 5 yıl aradan sonra gelen davet üzerine dün Belçika’nın başkenti Bürüksel’de düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’na katıldı. AB ülkelerinin dış politika stratejilerinin, ikili ilişkilerin ve dünya gündeminin de konuşulduğu toplantıda Bakan Fidan, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinin canlandırılmasını ve Türk vatandaşlarının yaşadığı vize sorununun giderilmesini de gündeme getirdi. Fidan, ayrıca Kıbrıs meselesinin çözümü için Türkiye’nin önerilerini de tekrarladı.

GÖRÜŞME ÖNCESİ KONUŞTU

Hakan Fidan toplantı öncesi Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis’le ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Yunan Bakan görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın toplantıya katılmasının önemini vurgulayıp “Yunanistan temelde Türkiye’nin Avrupa ilerleyişinden yanadır” diye konuştu. Yerapetritis, Birleşmiş Milletler (BM) inisiyatifiyle Kıbrıs meselesinin çözümü için müzakerelerin tekrar başlatılmasına yönelik çabaların önemli olduğunu, Fidan’la ikili görüşmede bu konuyu da ele alacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı