GündemLos Angeles Olimpiyat Oyunları'nda ilk kez yer alacak sporlar! Boks ve break dansa veda...

Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda ilk kez yer alacak sporlar! Boks ve break dansa veda...

Paylaş
Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda ilk kez yer alacak sporlar! Boks ve break dansa veda...

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları tüm ihtişamı ve damga vuran tüm gelişmeleri ile geride kaldı! Gözler 2028 yılındaki Los Angeles Olimpiyat Oyunları'na çevrildi. Paris'in heyecanı henüz sonlanmışken Los Angeles'ta düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'nın ayak sesleri şimdiden duyulmaya başladı. Kimi sporlar olimpiyat programından çıkarılırken, bir dizi yeni sporlar da listede yerini aldı!

Arife Kübra Zımba - Posta.com.tr / Bir sonraki Olimpiyat Oyunları Los Angeles'ta gerçekleşecek. Henüz Los Angeles heyecanına yıllar olmasına rağmen alınan kararlar şimdiden çok konuşulacak türden. Boks ve break dansın Uluslararası Olimpiyat Komitesi kararı ile olimpiyat programından çıkarıldı bildirildi. İşte, yerine gelen spor dalları...

Haberin Devamı

BOKS VE BREAK DANS PROGRAMDAN ÇIKARILDI

Boks ve break dansın 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda olmayacak. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) kararı ile çıkarılan iki spor dalı için nihai karar 2025’te verilecek. Öte yandan 2028 olimpiyatlarından çıkarılan boksun programa geri dönem ihtimali de bulunuyor.

BU SPORLAR KALDIĞI YERDEN DEVAM!

Su ile alakalı sporların tamamı kaldığı yerden devam edecek. Atletizmin her branşı da olimpiyatlarda olacak. Kaykay, triatlon, voleybol, eskrim, tırmanma, badmington, futbol, kürek, sörf, basketbol (3x3 dahil), golf, masa tenisi, kano, jimmastik, tekvando, hentbol, tenis de 2028 Olimpiyat Oyunları'nda olacak.

Yanı sıra bazı sporların alanının da genişletilmesi bekleniyor. En iddialı olduğumuz spor dalı olan okçuluğun alanı genişletiliyor. Makaralı ok mücadelesi de olimpiyatlar da takip edilecek.

Haberin Devamı

Ragbi sporunda erkeklerde 7'linin yanına bir de 13'lü ekleniyor. Bisiklete ise artistik bmx ve bmx doğa koşusu da dahil oluyor.

OLİMPİYATLARDAKİ YERİ TARTIŞMALI SPORLAR

Bir dizi sporun ise çeşitli nedenlerle 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda yer almayacağı tahmin edilenler arasında.

Çim hokeyini yapan ülke sayısı resmi olarak düştüğü için çıkarılması gündemde.

Halterin de olimpik statüsü tartışılıyor. Bazı ülkelerde yasak olan halterin olimpiyatlardaki yeri de tartışmalı.

Binicilik konusunda da birçok taraf bulunuyor ve olimpiyat oyunlarındaki konumu bakımdan tartışmaların sürdüğü iddia ediliyor.

OLİMPİYATLARIN YENİLERİ

Karate, beyzbol/softball, lakros, flag football, squash, para tırmanış ve kriket sporları 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda ilk kez veya yıllar sonra yeniden yer alacak.

Spor severlerin gözü 2028'de düzenlenecek Los Angeles Olimpiyat Oyunları'na çevrildi. Böylece Los Angeles, Olimpiyat Oyunları'na üçüncü kez ev sahipliği yapacak. Açılış töreni 14 Temmuz 2028'de, kapanış töreni ise 30 Temmuz'da gerçekleşecek.