GündemMalatya deprem riski var mı? Malatya deprem bölgesi mi, neden deprem oluyor? Malatya’da fay hattı var mı?

Malatya deprem riski var mı? Malatya deprem bölgesi mi, neden deprem oluyor? Malatya’da fay hattı var mı?

Paylaş
Malatya deprem riski var mı? Malatya deprem bölgesi mi, neden deprem oluyor? Malatya’da fay hattı var mı?

Malatya'da son günlerde art arda meydana gelen depremler, bölge halkında endişeye neden oldu. Peki, Malatya deprem riski var mı? Malatya deprem bölgesi mi, neden deprem oluyor?

Deprem riskinin artmasıyla birlikte "Malatya deprem bölgesi mi?" ve "Bölgedeki deprem riski nedir?" gibi sorular gündeme geldi. Ünlü jeolog Naci Görür, Malatya'da yaşanan depremlerle ilgili önemli açıklamalar yaparak, bölgedeki hareketlilik konusunda kamuoyunu bilgilendirdi. Görür'ün açıklamaları, Malatya'nın deprem riski taşıyan bölgelerden biri olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Peki, Malatya deprem riski var mı? Malatya deprem bölgesi mi, neden deprem oluyor?

MALATYA DEPREM RİSKİ VAR MI?

Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamalarına göre, Malatya'da meydana gelen son depremler artçı değil, bağımsız depremler olarak nitelendiriliyor. 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede stres transferi yaşandığını belirten Görür, bu stresin, kırılmayan faylara veya komşu faylara aktarıldığını ve yeni depremlerin bu stres değişimi sonucu oluştuğunu ifade ediyor. Malatya'da son dönemde yaşanan depremler, bölgedeki mevcut fay hatlarındaki stresin yeniden düzenlenmesiyle ilgili ve bu durum, Malatya'nın deprem riski taşıyan bir bölge olduğuna işaret ediyor. Dolayısıyla, Malatya'da deprem riski devam ediyor ve bu tür depremler gelecekte de yaşanabilir.

Haberin Devamı