Gündem Meclis'ten Ata'ya minnet

Meclis'ten Ata'ya minnet

Paylaş
Meclis'ten Ata'ya minnet

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, açılışının 104. yılını kutlayan TBMM’nin başkanı Numan Kurtulmuş ve devlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret etti. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdıkları ile Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarını minnetle yad etti.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş öncülüğündeki devlet erkanı TBMM’nin 104’üncü açılış yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Heyette Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bazı bakanlar ve siyasi parti temsilcileri de yer aldı. Ziyaret sırasında, 81 ilden gelen çocuklar da Anıtkabir’deydi. Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan heyet İstiklal Marşı’nı okudu.

Haberin Devamı

‘DESTAN YAZDINIZ’

Numan Kurtulmuş, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayarak şunları yazdı: “Bundan 104 yıl önce milletimizi bir araya getirerek diriliş destanı yazdınız. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920’de hangi güç koşullar altında kurulduğunu bugünlerde çok daha iyi idrak ediyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve Birinci Meclisimizin fedakar milletvekilleri olmak üzere milli mücadelemizin kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi minnetle yad ediyorum.”

 

ÇOCUKLAR KÜLLİYE’DE

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 23 Nisan mesajında “Meclisimizin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta, ülkemizin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkesi saygıyla anıyorum” dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocuklar ile Türk dünyası çocukları ve TRT Çocuk Şenliği için farklı ülkelerden gelen konukları ayrı ayrı kabul etti.

Haberin Devamı

‘ANAYASAYI ÇİĞNEYEN BEDELİNİ ÖDER’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Özgür Özel’le görüşmesinde ‘yeni anayasa’nın da ele alınacağını söyledi. Erdoğan, DEM Partili Mardin ve Diyarbakır belediyelerinin meclislerinin açılışıyla ilgili iddialar için “Bundan önce hukuk zemininde hangi yanıt verildiyse aynısının ortaya konması sürpriz olmaz. Anayasayı çiğnemeye kalkan bedelini ödemeye hazır olmalı” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önceki gün Irak’a düzenlediği resmi ziyaretin ardından uçakla yurda dönerken gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Irak’ta da Suriye’de de terör bataklığı sadece bizim çalışmamızla değil, her iki ülke yönetiminin müşterek gayretleriyle kurutulacaktır” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Irak’ın kalkınma vizyonunun, uluslararası yatırımların güvenliği için bu terör çukurlarının dümdüz edilmesi ve Irak için öngörülebilir yarınların inşa edilmesi şarttır. Biz terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz” diye konuştu.

‘BUNA MÜSAADE ETMEYİZ’

Gazze’nin İsrail tarafından ele geçirilmesinin başka işgallerin de kapısını aralayacağını söyleyen Erdoğan, “Gazze’nin İsrailli hırsız teröristlerin yerleşimine açılması İsrail’i daha saldırgan, daha pervasız yapar. Buna müsaade etmeyiz” dedi. Erdoğan, “Gazze İslam dünyasının en önemli meselesidir. Hem Hamaslı yetkilerle hem birçok ülkenin liderleri ile bu konuları görüşmeye devam edeceğiz. Bizim öykümüz Filistin Davası’ndan ayrı yazılamaz. Ne mutlu ki, Filistin Davası’nın büyük öyküsünde de bizim bir yerimiz vardır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘HERKES HAZIR OLMALI’

Erdoğan, Mardin ve Diyarbakır büyükşehir belediye meclislerinin açılışında İstiklal Marşı okunmadığı ve Türk bayrağının kaldırıldığı yönündeki iddialara değindi. İçişleri Bakanlığı’nın konuyu incelediğini söyleyen Erdoğan, “Birliğimize ve bütünlüğümüze böylesine kışkırtıcı eylemlerle el uzatmaya kalkanlara bundan önce hukuk zemininde hangi yanıt verildiyse aynısının ortaya konması sürpriz olmaz. Buna bir defa herkesin hazır olması gerekir” dedi. Erdoğan, “Anayasayı kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Erdoğan, Meclis’teki resepsiyonda Özel’le bir araya geldi.

‘CHP DESTEK VEREBİLİR’

Türkiye’nin darbe ruhunu barındıran anayasadan kurtulup yenilikçi ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşma zamanının geldiğini söyleyen Erdoğan, CHP’nin böyle bir değişime destek verebileceği inancında olduğunu söyledi. Erdoğan, 23 Nisan resepsiyonuna katılmak üzere gittiği Meclis’te “CHP Lideri Özgür Özel ile görüşme olacak mı?” sorusuna “Görüşme talepleri oldu. İnşallah önümüzdeki hafta görüşeceğiz” dedi. Görüşmede, anayasa konusunun da başlıklar arasında olacağını söyleyen Erdoğan, “Sayın Özel’le konuşarak böyle bir adımı teklif etmekten daha doğal bir şey olmaz. Milletimize yeni ve demokratik bir anayasa kazandırana kadar gayretimiz sürecektir” dedi. Erdoğan, Meclis’te Özel ve diğer siyasi parti temsilcileriyle çay içip sohbet et

7 BÖLGEDEN GELDİLER

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile Türkiye’nin 7 bölgesini temsilen gelen öğretmen ve öğrencilerden oluşan 100 kişilik heyetle Anıtkabir’i ziyaret etti. Bakan Tekin, öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

Numan Kurtulmuş makam koltuğunu 6’ncı sınıf öğrencisi Aysima Arslan’a (12) devretti.

‘ÖNCELİK ASRA UYGUN ANAYASA’

TBMM özel oturumunda konuşan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa konusuna da değindi. Numan Kurtulmuş, “Gerçekten sivil, darbelerin gölgelerinden kurtulmuş anayasa yapmak Meclis’in boynunun borcudur. Öncelikli gündem asra uygun anayasa. Bu haftayı geride bırakıp partilerle yapacağımız temaslarla bu süreci başlatacağız” dedi.