Gündem'Mehdiyim' dedi paraları yedi

'Mehdiyim' dedi paraları yedi

Paylaş
'Mehdiyim' dedi paraları yedi

Mustafa Çabuk adlı sahtekar edindiği 200 sözde müridiyle Çanakkale'de kiraladığı otele yerleşti. Kendine harem kurdu. Kaçak define kazısı yaparken yakalanıp tutuklandı. Serbest bırakıldıktan sonra kendini 'mehdi' ilan etti. Bu sahtekar önceki gün de sözde müritlerine evlerini, arsalarını sattırıp paralarına el koyduğu gerekçesiyle bir kez daha yakalandı.

AKIL HASTANESİNE GİTMEDİ

Haberin Devamı

Mustafa Çabuk, örgütünü 2020'de İstanbul'da kurdu. Çabuk, polisin takibinden kaçmak için 1.5 yıl önce Çanakkale'deki bir termal oteli kiraladı. 200 sözde müridiyle bu otele yerleşti. Çabuk ve adamları 21 Kasım 2023'te define bulmak için kaçak kazı yaparken yakalandı. Çabuk tutuklandı ama bir süre sonra serbest bırakıldı. Bu olay nedeniyle akli dengesiyle ilgili tespit için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gitmesi gerekiyordu ama gitmedi.

ULUSA SESLENİŞ' KONUŞMASI

Mustafa Çabuk hapisten çıktıktan sonra kendisini 'mehdi' ilan etti. İnternetten yayın yaparak 'ulusa sesleniş' konuşmaları yaptı. Bu arada bazı aileler kızlarının alıkonulduğunu ve Mustafa Çabuk'un kendisine harem kurduğunu iddia etti. Örgütten çıkmayı başaran bazı kişiler de polise gidip sözde mehdinin kendilerine ev ve arsalarını sattırdığını, bankadan kredi çektirdiğini ve paralarına el koyduğunu söyleyip şikayette bulundu.

Haberin Devamı

TARİKATA ŞAFAK OPERASYONU

Yapılan soruşturmada Mustafa Çabuk'un insanların dini inanç ve duygularını istismar ederek yüksek miktarda maddi kazanç elde ettiği, bunları kendi hesabına aktardığı belirlendi. Polis ve jandarma, sahtekar ile sözde müritlerinin kaldığı otele 8 Ekim'de şafak operasyonu düzenledi. Mustafa Çabuk ile 15 adamı gözaltına alındı. Zanlılar, 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla dün adliyeye sevk edildi.