GündemPerseid Meteor yağmuru ne zaman? Meteor yağmuru gözle izlenebilecek mi, saat kaçta 2024?

Perseid Meteor yağmuru ne zaman? Meteor yağmuru gözle izlenebilecek mi, saat kaçta 2024?

Paylaş
Perseid Meteor yağmuru ne zaman? Meteor yağmuru gözle izlenebilecek mi, saat kaçta 2024?

Yılda 8 kez gerçekleşen ve halk arasında 'yıldız kayması' olarak bilinmekte olan Perseid Meteor yağmuru gözle izlenebilecek mi, ülkemizde görülecek mi 2024? Merak ediliyor ve konu hakkındaki araştırmalar gündemde yer alıyor. Peki, Meteor yağmuru ne zaman, saat kaçta?

Meteor yağmuru ne zaman, saat kaçta? Sorusu, Perseid Meteor yağmuru için verilen tarihin yaklaşması ile birlikte konu hakkındaki detayları merak etmekte olan birçok kişi tarafından araştırılıyor. Gökyüzünde saatte 100 meteor görülebilecek. Meteorlar saniyede 59-66 kilometre hız aralığında atmosfere girecek ve ateş topları gibi görünecek. Peki, Meteor yağmuru ne zaman, saat kaçta? Perseid Meteor yağmuru gözle izlenebilecek mi, ülkemizde görülecek mi 2024?

Haberin Devamı

METEOR YAĞMURU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Perseid meteor yağmuru, 11 Ağustos'u 12 Ağustos'a bağlayan gece, Türkiye'nin pek çok bölgesinde izlenebilecek. Özellikle 19.00 ile 00.00 saatleri arasında gökyüzünde gerçekleşecek bu doğa olayı, gökyüzü meraklıları için büyük bir görsel şölen sunacak.

Perseid Meteor yağmuru ne zaman Meteor yağmuru gözle izlenebilecek mi, saat kaçta 2024

PERSEİD METEOR YAĞMURU GÖZLE İZLENEBİLECEK Mİ, ÜLKEMİZDE GÖRÜLECEK Mİ?

Perseid meteor yağmuru Türkiye'den gözlemlenebilecek. 11 Ağustos'u 12 Ağustos'a bağlayan gece, Türkiye saati ile yaklaşık 19.00 civarında başlayıp, 23.00'a kadar net bir şekilde izlenebilecek. Şehir ışıklarından uzak, karanlık bir bölgede bulunarak bu gökyüzü şölenini daha net görebilirsiniz. Gökyüzüne yayılan bu meteorlar, özellikle karanlık ve açık bir havada daha belirgin olacak.

Perseid Meteor yağmuru ne zaman Meteor yağmuru gözle izlenebilecek mi, saat kaçta 2024

Bu etkileyici olay, astronomi meraklıları ve gökyüzü gözlemcileri için unutulmaz bir deneyim sunacak. Perseid göktaşı yağmuru, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyüleyici bir görsel şölen sunarak gökyüzünü aydınlatacak.

Haberin Devamı