GündemMilli gurur Toprak Razgatlıoğlu, Superbike'ta 2. kez dünya şampiyonu

Milli gurur Toprak Razgatlıoğlu, Superbike'ta 2. kez dünya şampiyonu

Paylaş
Milli gurur Toprak Razgatlıoğlu, Superbike'ta 2. kez dünya şampiyonu

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda (WSBK) bir kez daha tarih yazdı.

İspanya'da gerçekleştirilen sezonun 12. ve son ayağında yarışan Toprak, büyük bir başarıya imza atarak şampiyonluğunu ilan etti. Circuito de Jerez Pisti'nde yapılan ilk yarışta damalı bayrağı ikinci sırada geçen Razgatlıoğlu, en yakın rakibi İtalyan Nicolo Bulega'nın yarışı kazanmasına rağmen puan farkını korudu. Böylelikle, hafta sonunun son yarışını beklemeksizin 2024 WSBK sezonunun şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Bu zaferle birlikte Toprak Razgatlıoğlu, kariyerindeki ikinci WSBK şampiyonluğunu kazandı. 2021 sezonunda Yamaha ile kazandığı ilk şampiyonluğunun ardından, 2024 sezonunda Rokit BMW takımıyla da zirveye çıkmayı başardı. Bu şampiyonluk, Toprak'ın kariyerinde olduğu kadar Rokit BMW için de tarihi bir an oldu, çünkü takım WSBK'deki ilk şampiyonluğunu elde etti.

Milli gurur Toprak Razgatlıoğlu, Superbiketa 2. kez dünya şampiyonu

TOPRAK RAZGATLIOĞLU KİMDİR?

Toprak Razgatlıoğlu, 16 Ekim 1996'da Alanya, Türkiye'de doğdu. Türk motosiklet yarışçısı ve Superbike Dünya Şampiyonu'dur. Babası, ünlü dublör motosikletçi "Tek Teker Arif" olarak bilinen Arif Razgatlıoğlu'dur. Küçük yaşlardan itibaren motosikletle tanışan Toprak, Kenan Sofuoğlu tarafından yetiştirildi.

2021'de Yamaha ile Superbike Dünya Şampiyonası'nda ilk Türk şampiyon olarak tarihe geçti. 2024 sezonundan itibaren BMW Motorrad takımı adına yarışan Razgatlıoğlu, dünya çapında başarılarıyla Türk motor sporlarının önemli isimlerinden biridir.

Haberin Devamı