GündemMuhtar olamadı meşhur oldu

Muhtar olamadı meşhur oldu

Paylaş
Muhtar olamadı meşhur oldu

31 Mart’taki yerel seçimlerde muhtar adayı olan Kırşehirli çoban Aydın Battal, 300 oyun 29’unu almış, kendisine oy vermeyen baldızı ve bacanağına yazdığı sitem dolu şiirle gündem olmuştu. Gelen teklifle TRT’de bir dizide oynayan Battal, “Seçimi kaybederek kazanan ilk kişi ben oldum” dedi.

Kırşehir’in Akpınar ilçesine bağlı Aşağı Homurlu köyünde çoban Aydın Battal (49), 31 Mart yerel seçimlerinde muhtar adayı olmuş, 300 haneli köyde 29 oy almış, başta baldızı ve bacanağı olmak üzere kendisine oy vermeyenlere yazdığı sitem dolu şiirle gündeme gelmişti. Sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, “Sanki rakiplerim uzay bilimci! Beni hakir görmek niye?” diye sitem eden Battal’ın, “Baldızım, bacanağım istemedi önce beni” diye başlayan şiiri binlerce beğeni ve yorum almıştı.

Haberin Devamı

KIRŞEHİR ADINA HEYECANLANDIM

Aydın Battal’a seçimlerden sonra TRT’de yayınlanan Gönül Dağı adlı dizide oynaması için teklif geldi. Üç bölümde rol alan Battal, “Dizi teklifi beni mutlu etti. Kırşehir adına heyecanlandım. Bazen düşünüyorum, seçimleri kaybederek kazanan ilk kişi ben oldum” diye konuştu. Seçimleri kaybetmesine değil, en yakını, dostu sandığı kişilerin kendisine karşı olan tutumuna üzüldüğünü de anlatan Battal, siyaseti bıraktığını, şiir yazmaya devam edeceğini söyledi.