Naci Görür'den Bingöl depremi açıklaması! 'Özenli olmakta yarar var'
Bingöl'de yaşanan 4.2 büyüklüğündeki depreme dair açıklama yapan ve bölge için uyarıda bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Naci Görür, "Yeri itibarıyla hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı" uyarısında bulundu.
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl'de yaşanan 4.2 büyüklüğündeki depreme dair açıklamada bulundu.
"HASSAS VE ÖZENLİ OLMAKTA YARAR VAR"
Görür, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu bilgileri paylaştı:
Demirkanat-Kiğı/Bingöl’de 4,0 deprem oldu. Bu bölge stres transferlerinin olduğu bölge. Muhtemelen son transfer 6 Şubat depremleri. Daha önce de açıkladığımız gibi, Erzincan-Karlıova arasında, Karlıova-Bingöl arasında dikkatli olunmasını uyarmıştık. Şimdiki deprem de DAF’ın Göynük koluna paralel batıdaki bir fay zonu içinde meydana geldi. Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı. Sevgiyle.
"CAN VE MAL KAYBI YOK"
Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Geçmiş Olsun Bingöl. Saat 11.19'da Merkezi Kiğı olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu olmamıştır. Allah milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin” denildi.
KÖY EVLERİNDE ÇATLAKLAR OLUŞTU
Depremde, Kiğı ilçesine bağlı Ağaçöven köyünde bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştu. Depreme ilişkin çalışmaların sürdüğü bildirildi.
"HERHANGİ BİR TEHLİKESİ YOK"
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Bingöl'de meydana gelen depremi CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi. Ersoy, şu ifadeleri kullandı:
Türkiye'nin günlük deprem aktivitesi içinde ele alınabilecek bir deprem. Bu büyüklükteki bir deprem her yerde olabilir. 4.2'nin herhangi bir yıkıcılığı yok. 6 Şubat depremlerinin artçısı değil, farklı bir deprem. Bölgede çok sayıda fay zonu var bunların meydana getirdiği deprem. Tehlikeli bir deprem değil. Sadece hissedilebilir bir deprem.
Daha büyük depremler de olabilir. Bölgede çok sayıda fay var. 6 Şubat depreminden sonra yer kabuğu 350 kilometre kırıldı. Buralarda o uzunlukta fay zonu yok. Böylesi bir deprem beklenilemez.
Bu oluşan depremleri artçı olarak yorumlamıyoruz. 6 Şubat depremlerinin tüm fay zonlarında yarattığı bir huzursuzluk var. 6 Şubat depremleri üzerindeki artçılar daha uzun süre devam edebilir. Bir günde 100'e yakın deprem oluyor.
- SGK’ya en çok borcu olan belediyeler belli oldu
- 20 bin öğretmen için tercih süreci başlıyor
- Tesla, yüzlerce Cybertruck aracını geri çağırdı
- Emekli maaşı promosyonu için yeni rakamları bankalar açıkladı
- Altın ile Bitcoin arasında rekabet! İslam Memiş'ten dikkat çeken tahmin: 2025 yılındaki savaştan iki kazanan bir kaybeden olacak