GündemNarin'in tutuklanan amcasını ifadesi ortaya çıktı: Sana öyle bir acı yaşatacağım ki...

Narin'in tutuklanan amcasını ifadesi ortaya çıktı: Sana öyle bir acı yaşatacağım ki...

Paylaş
Narin'in tutuklanan amcasını ifadesi ortaya çıktı: Sana öyle bir acı yaşatacağım ki...

Türkiye, Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'dan gelecek haberi bekliyor. "Narin bulundu mu?" sorusunun cevabı aranırken soruşturma kapsamında gözaltına alınan küçük kızın amcası ve aynı zamanda muhtar S.G. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Tutuklanan amcanın ifadesi ortaya çıktı. Öte yandan son olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç amcanın tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınan ağabeyi serbest bırakılmıştı. Aramalar; 14'üncü günde de sürüyor. Ancak ekipler şimdiye kadar yeni bir ize rastlamadı.   

Haberin Devamı

150 ARAÇ SORGULANDI, 130 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Bugüne kadar toplamda 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı. 

Narinin tutuklanan amcasını ifadesi ortaya çıktı: Sana öyle bir acı yaşatacağım ki...

SON GÖRÜNTÜLERİ OKULUN GÜVENLİK KAMERASINDA

Ayrıca Narin'in kaybolmadan önceki son görüntüleri de ortaya çıktı. Okulun 21 Ağustos'ta saat 15.15'teki güvenlik kamerası görüntülerinde, Narin'in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılıp tepe yolunu kullanarak, evine doğru gittiği yer aldı. 

Narinin tutuklanan amcasını ifadesi ortaya çıktı: Sana öyle bir acı yaşatacağım ki...

AĞABEYİN KOLUNDAKİ ISIRIK İZİ NARİN'E Mİ AİT?

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakıldı. 

AMCASININ ARACINDA DNA'SI BULUNDU!

Amcaya ait aracın koltuğunda bulunan DNA ile Narin Güran'ın kıyafetleri ve battaniyesinden alınan DNA örneği ise aynı çıktı. Ayrıca amca S.G'nin, Narin'in son görüldüğü andan 15 dakika sonra köyden ayrıldığı ve telefonunun 1 saat boyunca kapalı olduğu iddiası ortaya atıldı. Amcanın telefonunda yapılan incelemede, telefondaki WhatsApp yazışma ve görüşmelerinin tamamının silindiği tespit edildi.

Haberin Devamı

BİR EVDE DAHA ARAMA YAPILDI

Amca S.G.'nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü sırada yeni bir gelişme daha yaşandı. Bugün öğlen saatlerinde Narin Güran'ın babasının amcası olan A.R.G.'nin merkez Kayapınar ilçesindeki evine giden jandarma ve polis ekipleri burada ev ile arabada arama çalışması yaptı. Dün amcanın evinin arkasındaki mısır tarlasında arama çalışması yürütülmüştü.

Haberin Devamı

NARİN'İN AMCASI TUTUKLANDI

Aracında Narin'in DNA'sı bulunan amca S.G., "kasten öldürme ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Narinin tutuklanan amcasını ifadesi ortaya çıktı: Sana öyle bir acı yaşatacağım ki...

BAKAN TUNÇ: TUTUKLAMA KARARI TEDBİR

Soruşturmaya ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yeni bir açıklama geldi. Bakan Tunç, "Şüphe vardı, tutuklama kararı tedbirdi. Soruşturma devam ediyor. Kimsenin şüphesi olmasın. En ince detaylarına ulaşıncaya kadar yargımız, savcılığımız gerekli incelemeleri yapacağız. Burada kasten öldürme şüphesinin yanı sıra kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma şüphesi de var. Her iki suç bakımından bir soruşturma yürütülüyor. Diğer delillerin toplanmasıyla ilgili çalışmalar da devam ediyor" dedi.

Haberin Devamı

Narinin tutuklanan amcasını ifadesi ortaya çıktı: Sana öyle bir acı yaşatacağım ki...

İŞTE AMCA SALİM GÜRAN'IN İFADESİ: SANA ÖYLE BİR ACI YAŞATACAĞIM Kİ...

AHaber muhabiri Sinan Yılmaz, Türkiye'nin konuştuğu olayda S.G.'nin ifadesiyle ilgili bilgi verdi. Öyle ki S.G. Narin'in babasına "Sana böyle bir acı yaşatacağım, ömür boyu unutmayacaksın" dediği iddia edilmişti. İddiaları yalanlayan Salim Güran, Narin'i arama çalışmalarına katıldığını da söyledi. 

Aracında Narin'in DNA'sının bulunmasıyla ilgili de konuşan amca S.G.'nin Narin'i hiç bindirmediğini, DNA profilinin araçta nasıl çıktığını bilmediğini, arabanın kapılarını evinin önündeyken bazen açık bıraktığını söylediği iddia edildi.

Narin'in son görüldüğü andan 15 dakika sonra köyden ayrıldığı ve telefonunun 1 saat boyunca kapalı olduğuyla ilgili savunma yapan amca, "Tarlaların yanında olduğum süreçte telefonum çekmiyordu" dedi.

S.G., telefonundaki whatsapp mesajları ve görüşmelerini neden sildiği soruna da "Kardeşim Arif'in mermileri yakalandığında arayıp 'tanıdık yok mu' diye sordum. Bu sebeple o tarihte tüm kayıtlarını sildim" dedi.