GündemNeden turşu, erik, dondurma? Hamilelikte aşermenin ardında yatan bilim!

Neden turşu, erik, dondurma? Hamilelikte aşermenin ardında yatan bilim!

Paylaş
Neden turşu, erik, dondurma? Hamilelikte aşermenin ardında yatan bilim!

Erik, turşu, karpuz, çilek, şeftali... Daha global örneklere bakacak olursak ananas, pane tavuk, patates kızartması, baharatlı dana wonton çorbası, cookie'li dondurma, incir, talk pudrası buz hatta toprak! Hamilelikte arzulanan ya da “aşerilen” şeyler ilk bakışta rastgele görünse de tatlı, tuzlu, baharatlı, soğuk, sıcak, ekşi ve sıra dışı tatlar bu listede yer almakta.

Hamilelerin çoğunluğu (yüzde 90 kadarı) hamilelik sırasında -çoğunlukla ilk üç ayda- en az bir yiyeceğe aşererken bunun nedeni hakkında nispeten az şey bilinmekte. Muhtemelen kültürel farklılıklar mevcut hatta çalışmalar Nijerya'daki hamile kadınların meyve ve sebzeye daha çok istek duyduğunu, ABD'deki kadınların ise çikolataya daha çok aşerdiğini göstermekte.

Mashable haberinin devamı için tıklayın.

Haberin Devamı