GündemNuman Kurtulmuş kimdir? AK Parti Milletvekili Numan Kurtulmuş kaç yaşında, nereli?

Numan Kurtulmuş kimdir? AK Parti Milletvekili Numan Kurtulmuş kaç yaşında, nereli?

Paylaş
Numan Kurtulmuş kimdir? AK Parti Milletvekili Numan Kurtulmuş kaç yaşında, nereli?

Meclis'e 28. Dönem Milletvekili olarak giren Numan Kurtulmuş, bir yandan da AK Parti ve MHP tarafından TBMM Başkan adayı gösterildi. Vatandaş ise Numan Kurtulmuş hakkında detaylı bilgi edinmek için araştırma yapıyor. Peki, Numan Kurtulmuş kimdir? AK Parti Milletvekili Numan Kurtulmuş kaç yaşında, nereli?

TBMM Başkan olarak aday gösterilen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un hayatı merak edilmeye başlandı. Ordu'da dünyaya gelen Numan Kurtulmuş, 25 ve 26. Dönemde Ordu Milletvekili seçildi. Peki, Numan Kurtulmuş kimdir? AK Parti Milletvekili Numan Kurtulmuş kaç yaşında, nereli?

Haberin Devamı

NUMAN KURTULMUŞ KİMDİR?

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 1959'da Ordu Ünye’de dünyaya geldi. İsmail Niyazi ve Ayşe Güngör çiftinin oğludur.

Lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde, lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. 1992 yılında İktisat Doktoru, 1994 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doçent ünvanını aldı. ABD’de Cornell Üniversitesinde akademik çalışmalar yaptı. 2004 yılında profesör oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde dersler verdi.

Prof. Dr. Kurtulmuş, 29 Ağustos 2014 tarihinde 62. Hükümet’te Başbakan Yardımcısı olarak görevine başladı. 63, 64 ve 65. Hükümetler döneminde Başbakan Yardımcılığı ve Hükümet Sözcülüğü yapan Kurtulmuş, 65. Hükümet’te yapılan değişiklik ile Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev aldı.

Haberin Devamı

AK Parti 6. Olağan Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçildi. Numan Kurtulmuş, evli ve üç çocuk babasıdır.