GündemO mezar açılacak

O mezar açılacak

Paylaş
O mezar açılacak

Münevver Karabulut'u vahşice öldüren Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar edip etmediğine ilişkin soru işaretleri nihayet gideriliyor. Mahkeme, katilin mezarının açılmasına karar verdi. Ceset Adli Tıp'a götürülecek, alınacak DNA örnekleri aile bireyleriyle karşılaştırılacak. Böylece kesin sonuç ortaya çıkacak.

FETH-İ KABİR İŞLEMİ

Haberin Devamı

Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir, bu önemli kararı, "Silivri Başsavcılığı, Cem Garipoğlu'nun feth-i kabir işlemiyle mezarının açılmasına karar verdi ve Anadolu Başsavcılığı'na talimat yazıldı" sözleriyle duyurdu. Epözdemir, Anadolu Adliyesi önünde şu açıklamayı yaptı: "Cezaevi psikoloğunun raporu var; 'İntihara meyilli değil, intihar gerekçesi yok. Son derece sağlıklı biri, antidepresan bile kullanmayı bırakmıştı' diyor."

İNTİHAR NOTU YOK

Cem Garipoğlu'nun intihar notu olmadığını belirten Epözdemir, "Ailesiyle görüşmüş ‘Beni çıkarın. Kalamıyorum artık burada' demiş. Çince öğreniyor. Beş dil biliyor. Bunlar soru işaretleri. Mezar 3-4 gün içerisinde açılır. Başsavcılık'tan mezarlıkta önlem alınmasını talep ettim. Çünkü deliller kaybolabilir. Ceset tamamen çıkartılıp Adli Tıp'a gönderilecek. Garipoğlu ölmediyse hukuk tarihinin en büyük skandallarından biri olur" diye konuştu.

Haberin Devamı

 O mezar açılacak

Cem Garipoğlu ile Münevver Karabulut bir yıldır arkadaşlık ediyordu.

BİZ ÖLDÜĞÜNE İNANMADIK

Rezan Epözdemir, baba Süreyya Karabulut'un kararı duyunca ağladığını belirtti ve kendisine 'Kızıma karşı manevi olarak son görevim bu sürecin takipçisi olmak' dediğini söyledi. Telefonla ulaştığımız Karabulut, POSTA'ya da "Olması gereken buydu. Geç bile kalındı. En azından kamuoyunun da benim de annenin de içi rahatlayacak. Ve en önemlisi kızımın ruhu belki rahatlayacak. Sokaktaki insan inanmazken biz hiç inanmadık orada Cem’in yattığına" dedi.

 O mezar açılacak

Münevver, Süreyya Karabulut'un tek kızıydı.

TÜRKİYE’Yİ SARSAN CİNAYET

KONTEYNERDE BULUNDU

17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut'un cesedi 3 Mart 2009 akşamı, İstanbul Etiler'de bir çöp konteynerinde bulundu. Bedeni bavulda, kesik başı gitar kutusundaydı. Katilin de yine lise öğrencisi olan 17 yaşındaki Cem Garipoğlu olduğu tespit edildi. Cem Garipoğlu 197 gün kaçtıktan sonra 17 Eylül 2009'da teslim oldu. 11 Şubat 2010'da ilk kez hakim karşısına çıkıp cinayeti Bahçeşehir'deki evlerinde kıskançlık nedeniyle işlediğini söyledi.

O mezar açılacak

Cem Garipoğlu, Münevver Karabulut'u 29 yerinden bıçaklamıştı. Başını keserken Münevver yaşıyordu.

Haberin Devamı

TESTERE İLE KESTİ

Garipoğlu, "Münevver'in telefonunda bazı mesajlar görünce çok sinirlendim. Önce kavga ettik. Sonra onu bıçakladım. Cesedini bavula sığdıramayınca nalbura gidip testere aldım. Başını kesip gitar kutusuna koydum. Korsan taksiyle Etiler'e gidip çöp konteynerine attım" dedi. Garipoğlu, 18 Kasım 2011'de, yaşı 18'den küçük olduğu için 24 yıl hapis cezası aldı. 10 Ekim 2014'te Silivri Cezaevi'nde kendini iple asarak intihar ettiği açıklandı.

 O mezar açılacak

Cinayet Bahçeşehir'deki bu villada işlendi.