ÖGG sınav sonuçları sorgulama ekranı!
Özel Güvenlik Görevlisi sınavı 3 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşti. Sınav soru ve cevaplarının yayınlanmasının ardından gözler ÖGG sınav sonuçlarında... Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
76. Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) sınavı 3 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleşti. Binlerce adayın katıldığı sınav sonrası soru ve cevaplar yayımlanırken sınav sonucuna ilişkin bir çaıklama yapılmadı. Hal böyle olunca adaylar sonuçlara ilişkin detaylı bilgi almak için "ÖGG sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorsunu sormaya başladı.
ÖGG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
ÖGG sınavı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleşti. Fakat sonuçlara ilişkin EGM'den net bir tarih verilmedi. Sonuçların 17-18 Haziran tarihleri arasında açıklanması bekleniyordu ki, bu tarihler arasında herhangi bir açıklama yapılmadı. Sonuçların açıklanmaması adayları da heyecanladırmış durumda... Kesin olmamakla birlikte sonuçların birkaç gün içinde açıklanması bekleniyor.
ÖGG sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.
ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN YETKİLERİ
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun çerçevesinde özel güvenlik görevlilerinin yetkileri şunlardır:
a) Koruma ve güvenliğini sağladıkları alanlara girmek isteyenleri duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üstlerini dedektörle arama, eşyaları X-ray cihazından veya benzeri güvenlik sistemlerinden geçirme.
b) Toplantı, konser, spor müsabakası, sahne gösterileri ve benzeri etkinlikler ile cenaze ve düğün törenlerinde kimlik sorma, duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üstlerini dedektörle arama, eşyaları X-ray cihazından veya benzeri güvenlik sistemlerinden geçirme.
c) (Değişik:08.02.2008/26781-5728/544.md.) Ceza Muhakemesi Kanununun 90 ıncı maddesine göre yakalama.
d) (Değişik:08.02.2008/26781-5728/544.md.) Görev alanında, haklarında yakalama emri veya mahkûmiyet kararı bulunan kişileri yakalama ve arama.
e) Yangın, deprem gibi tabiî afet durumlarında ve imdat istenmesi halinde görev alanındaki işyeri ve konutlara girme.
f) Hava meydanı, liman, gar, istasyon ve terminal gibi toplu ulaşım tesislerinde kimlik sorma, duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üstlerini dedektörle arama, eşyaları X-ray cihazından veya benzeri güvenlik sistemlerinden geçirme.
g) Genel kolluk kuvvetlerine derhal bildirmek şartıyla, aramalar sırasında suç teşkil eden veya delil olabilecek ya da suç teşkil etmemekle birlikte tehlike doğurabilecek eşyayı emanete alma.
h) Terk edilmiş ve bulunmuş eşyayı emanete alma.
ı) Kişinin vücudu veya sağlığı bakımından mevcut bir tehlikeden korunması amacıyla yakalama.
j) (Değişik:08.02.2008/26781-5728/544.md.) Olay yerini ve delilleri koruma, bu amaçla Ceza Muhakemesi Kanununun 168 inci maddesine göre yakalama.
k) (Değişik:08.02.2008/26781-5728/544.md.) Türk Medeni Kanununun 981 inci maddesine, Borçlar Kanununun 52 nci maddesine, Türk Ceza Kanununun 24 ve 25 inci maddelerine göre zor kullanma