Gündem'Öyle 25 kuruşa simit yok'

'Öyle 25 kuruşa simit yok'

Paylaş
'Öyle 25 kuruşa simit yok'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, belediyelerin borçlarını ‘kaynağında’ tahsil etmeye başlayacağını söyleyip “Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok” dedi. Erdoğan, muhalefetin tutmadığı sözleri daha büyük vaatlerle gizlemeye çalıştığını ifade etti.

‘GEÇ KALMIŞ ADIM’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün TBMM’deki AK Parti Grup Toplantısı’nda konuştu. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin notunu iki kademe yükseltmesine değinen Erdoğan, “Tam 11 yıl sonra gelen bu not artırımı, esasen Türkiye için çok geç kalmış bir adımdı. Türkiye’nin ekonomik kapasitesi bu oranların çok çok üzerinde” dedi. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümü 20 Temmuz’da başkent Lefkoşa’da törenlerle kutlanmıştı. Törenlere Erdoğan ve Türkiye’den diğer siyasi partili liderleri de katılmıştı.

SİYASİLERE TEŞEKKÜR

KKTC’deki törenlere katılan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ve aralarında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de bulunduğu diğer siyasilere teşekkür eden Erdoğan şöyle konuştu: “Muhalefetin, Türkiye’yi yabancılara şikayet eden siyasetini terk etmeye başlamasını önemsiyoruz. Önceki genel başkan döneminde kimi CHP vekilleri, Avrupa’da PKK’nın Suriye’deki uzantılarının gönüllü avukatlığını yapıyordu. 15 Temmuz ihanetinin faillerini aklama görevini yine CHP yönetimi üstlenmişti.”

Haberin Devamı

‘GİZLEYEMEZSİNİZ’

Belediyelerin borçlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok” dedi. Muhalefetin seçim öncesi vaatlerini unuttuğunu söyleyen Erdoğan, “Sayın CHP Genel Başkanı’na şunu söylemek isterim; dürüst siyaset, verilen sözlerin arkasında durmayı gerektirir. Tutmadığınız sözlerin mahcubiyetini, daha büyük vaatlerle gizleyemezsiniz” diye konuştu.