GündemPosta yazdı, saldırgan yakalandı! Bipolar çıktı

Posta yazdı, saldırgan yakalandı! Bipolar çıktı

Paylaş
Posta yazdı, saldırgan yakalandı! Bipolar çıktı

İstanbul'da üniversiteli Aslıhan Zengin'i sokakta bıçaklayan kasklı saldırgan, gelen ihbarlarla 5 ay sonra yakalandı. Çift kişilik bozukluğu denilen bipolar rahatsızlığı olduğu öne sürülen Murat H.'nin, kanserden ölen eski eşini de birçok kez darbettiği öğrenildi.

Kağıthane'de geçen aralıkta yaşanan olayda, Marmara Üniversitesi öğrencisi Aslıhan Zengin (20), akşam arkadaşının evine ziyarete giderken, apartman kapısında saldırıya uğramıştı. Arkadan yaklaşan kasklı biri, Aslıhan'ın "Abi korkuttun beni" sözlerine aldırmadan elindeki bıçağı genç kızın beline defalarca saplamıştı. Emniyet; taksiye binerek park ettiği plakasız motosikletine giden, ardından kayıplara karışan şahsın görüntülerini paylaşmış, POSTA gazetesi de geçen hafta konuyu manşete taşımıştı.

Haberin Devamı

KASKI DA EVDEN ÇIKTI

Gelen ihbarlar üzerine Kağıthane Asayiş Büro polisleri, o kişinin Murat H. (35) olduğunu tespit etti. Mobilyacıda çalışan şahsın iş yerine baskın yaptı ancak bulamadı. Çalışanlara güvenlik kamera görüntülerini izleten polis, saldırganın Murat H. olduğunu doğruladı. Adamın, Güngören’de bir evde mobilya montajında olduğunu öğrenen polisler bu kez eve baskın düzenledi. Ve Murat H.'yi yakaladı. Saldırganın evindeki aramada, saldırı anında giydiği siyah-turuncu renk kaskı ile kıyafetleri de ele geçirildi.

YALAN SÖYLEDİĞİ ANLAŞILDI

Olay günü çekilen görüntüleri izleyen Murat H., kayıtlardaki kişinin kendisi olduğunu kabul etti ama "Çocuğum ateşlendiği için ilaç almaya çıkmıştım, o yüzden koşarak taksiye bindim. Motosikletimin lastiği patladığı için taksiyle eve döndüm" dedi. Halbuki polis şahsın, taksiden indikten sonra motosikletle evine gittiğini tespit etti. Bıçaklanan Aslıhan da, emniyete gelerek Murat H.’yi teşhis etti. Saldırganın iş yeri patronu ise Murat H.’nin bipolar davranış bozukluğu rahatsızlığı olduğunu söyledi. Doğan Can CESUR/İHA

Haberin Devamı