GündemProf. Dr. Karasu'nun ölümündeki sır perdesi! Ön otopsi raporu açıklandı

Prof. Dr. Karasu'nun ölümündeki sır perdesi! Ön otopsi raporu açıklandı

Paylaş
Prof. Dr. Karasu'nun ölümündeki sır perdesi! Ön otopsi raporu açıklandı

Eskişehir'de 5 gündür haber alınamayan Profesör Bekir Karasu'nun cansız bedeni Porsuk Çayı'nda elleri arkadan bağlanmış halde bulundu. Olayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkarken Karasu'nun olay günü bir kafile ile geziye çıktığı ve 5 kişilik grubu aracına aldığı belirlendi. Ön otopsi raporunda Karasu'nun boğularak öldürüldüğü belirlendi. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler 5 şüpheliyi gözaltına alırken 2 zanlı ise aranıyor.

ESTÜ Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Anabilim Dalı'nda görevli olan Prof. Dr. Bekir Karası, 27 Haziran Perşembe günü aracına binerek evinden ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Haberin Devamı

Yakınlarının endişelenerek polise başvuru yapmasının ardından konuyla ilgili polis geniş çaplı inceleme ve çalışma başlatırken, Prof. Dr. Karasu'un cesedinin, Karacaşehir mevkiinde Porsuk Çayı içinde bulundu.

KAMERALAR İNCELENDİ ŞÜPHELİLER TESPİT EDİLDİ

Karasu’nun bulunması için özel olarak çalışan ekipler, öncelikle kameraları incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde Karasu’nun aracına aldığı kişilerle Kızılinler mevkiinde bulunan çiftlik evine doğru yola çıktığı tespit edildi. Ekipler kameraları adım adım izleyerek öncelikle şüphelilere ulaştı. Ardından Porsuk Nehri üzerinde arama çalışmaları yoğunlaştı.

Prof. Dr. Karasunun ölümündeki sır perdesi Ön otopsi raporu açıklandı

Su kenarında aramalar sonucunda Prof. Dr. Karasu’nun cesedine ulaşıldı. Elleri ve ayakları iple bağlı olduğu iddia edilen Karasu, otopsisi yapılmak üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan otopside boğulmaya bağlı ölüm olarak ortaya çıktı.

Haberin Devamı

EMNİYET VE BAŞSAVCILIKTAN HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Yaşanan olayla ilgili çalışmalarını sürdüren Eskişehir Başsavcılığı ile İl Emniyet Emniyet Müdürlüğünden herhangi bir açıklama yapılmazken, dosyaya gizlilik kararının getirildiği öğrenildi.