GündemRoblox açılacak mı? Roblox Türkiye’de yasaklandı mı, neden açılmıyor? Roblox hangi ülkelerde yasak 2024?

Roblox açılacak mı? Roblox Türkiye’de yasaklandı mı, neden açılmıyor? Roblox hangi ülkelerde yasak 2024?

Paylaş
Roblox açılacak mı? Roblox Türkiye’de yasaklandı mı, neden açılmıyor? Roblox hangi ülkelerde yasak 2024?

Dün akşam saatlerinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan kararla birlikte Roblox'a erişim engeli getirildi. Peki, Roblox açılacak mı? Roblox Türkiye’de yasaklandı mı, neden açılmıyor? Roblox hangi ülkelerde yasak 2024?

Roblox erişim engeli ne zaman kalkar 2024? Sorusu, gündemde. Roblox erişim engelinin ne zaman kaldırılacağı merak konusu oldu. Oyunun yasaklanmasıyla birlikte, pek çok oyuncu bu konuda bilgi arayışına girdi. Geçtiğimiz günlerde Instagram’a getirilen erişim engelinin ardından benzer bir durum Roblox için de geçerli oldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Roblox.com'un erişime kapatılmasının nedenleri ve detayları belirtildi. Peki, Roblox erişim engeli ne zaman kalkar 2024? Roblox kapandı mı, kapatıldı mı? Roblox nasıl bir oyun?

Haberin Devamı

ROBLOX AÇILACAK MI?

Çocukların istismarına neden olabilecek içerikler barındırdığı gerekçesiyle alınan bu kararın ne zaman açılacağı ise henüz bilinmiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalara göre, Roblox'un erişim engelinin kaldırılması konusunda herhangi bir resmi tarih verilmedi. Konuya dair güncel bilgiler ve resmi açıklamalar geldiğinde, kullanıcılar bilgilendirilecektir.

ROBLOX TÜRKİYE’DE YASAKLANDI MI, NEDEN AÇILMIYOR?

Roblox Türkiye'de kapatıldı. Bilgi Teknoloji Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla Roblox oyununa erişim engeli getirildi.

Roblox açılacak mı Roblox Türkiye’de yasaklandı mı, neden açılmıyor Roblox hangi ülkelerde yasak 2024

ROBLOX HANGİ ÜLKELERDE YASAK 2024 GÜNCEL

Roblox'un yasak olduğu ülkeler listesi 2024 itibarıyla genişlemeye devam ediyor. İşte, oyunun yasaklandığı ülkeler:

Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Çin, Kuzey Kore ve en son olarak Türkiye.

Haberin Devamı

Bu ülkelerde Roblox'un yasaklanma sebepleri genellikle çocukların güvenliğini tehdit eden unsurlar içeriyor. Oyunun yabancı kişilerle iletişimi kolaylaştırması ve kullanıcıların içerik oluşturma özgürlüğü nedeniyle uygunsuz içeriklerin ortaya çıkması, çocukları olumsuz etkileyebilecek diğer faktörler arasında yer alıyor.

Roblox açılacak mı Roblox Türkiye’de yasaklandı mı, neden açılmıyor Roblox hangi ülkelerde yasak 2024

ROBLOX NASIL BİR OYUN?

Roblox, dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip popüler bir çevrimiçi oyun platformudur. Roblox, kullanıcılara kendi oyunlarını tasarlama ve diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan oyunları oynama imkanı sunar. Platform, kullanıcıların hayal gücünü kullanarak oyun dünyalarını ve deneyimlerini yaratmalarına olanak tanır.