GündemROBLOX NE ZAMAN AÇILACAK 3 EKİM? Roblox saat kaçta, hangi tarihte açılıyor? Roblox oyunu açılacak mı, giriliyor mu?

ROBLOX NE ZAMAN AÇILACAK 3 EKİM? Roblox saat kaçta, hangi tarihte açılıyor? Roblox oyunu açılacak mı, giriliyor mu?

Paylaş
ROBLOX NE ZAMAN AÇILACAK 3 EKİM? Roblox saat kaçta, hangi tarihte açılıyor? Roblox oyunu açılacak mı, giriliyor mu?

Roblox'ta "failed to download or apply critical settings" hatası, 07 Ağustos 2024'te alınan erişim engeli kararından kaynaklanmaktadır. Oyunun ne zaman açılacağına dair resmi bir açıklama bekleniyor. Peki, Roblox ne zaman açılacak? Roblox oyunu açılacak mı, giriliyor mu?

Roblox ne zaman açılacak sorusu, oyuncuların gündeminde yer almaya devam ediyor. Adalet Bakanlığı, Roblox'ta çocuk istismarına yol açabilecek içerikler nedeniyle bu erişim engelinin uygulandığını açıkladı. Ancak Roblox'un ne zaman açılacağına dair resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Oyuncular, platformun yeniden ne zaman açılacağını ve erişime sunulup sunulmadığını merakla bekliyor. Peki, Roblox ne zaman açılacak? Roblox saat kaçta açılacak, açıldı mı? Roblox oyunu açılacak mı, giriliyor mu?

Haberin Devamı

ROBLOX NE ZAMAN AÇILACAK 3 EKİM?

BTK ve ilgili mercilerden yapılan resmi bir "Roblox ne zaman açılacak?" açıklaması bulunmamaktadır. Ancak, platformun yetkilileri ile Türk yetkililer arasında süren görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde, Roblox’un kısa bir süre içinde yeniden erişime açılabileceği tahmin edilmektedir.

ROBLOX FAİLED TO DOWNLOAD OR APPLY CRİTİCAL SETTİNGS HATASI NEDİR?

Bu erişim engeli, 07 Ağustos 2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı karar doğrultusunda uygulandı. Bu karar sonucunda birçok oyuncu, oyuna giriş yaparken "failed to download or apply critical settings" hatası ile karşılaşmaya başladı. Hata, oyuna erişim engeli getirilmesi nedeniyle oluşmaktadır.

ROBLOX NE ZAMAN AÇILACAK 3 EKİM Roblox saat kaçta, hangi tarihte açılıyor Roblox oyunu açılacak mı, giriliyor mu

ROBLOX NEDEN YASAKLANDI?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, Anayasamız gereği çocukların korunmasının devletin birincil sorumluluğu olduğunu ifade etti. Tunç, Roblox'a getirilen erişim engelinin gerekçesi olarak, platformda çocuk istismarına yol açabilecek içeriklerin bulunmasını gösterdi.

Haberin Devamı

ROBLOX’A NASIL GİRİLİR?

Roblox Türkiye'de yasaklandı. Bu nedenle oyuncular oyuna erişim sağlayamamakta ve bağlantı hatası yaşamaktadır. Buna göre oyun Türkiye’de yasaklanmıştır ve yasal olarak oynanamamaktadır.

ROBLOX NE ZAMAN AÇILACAK 3 EKİM Roblox saat kaçta, hangi tarihte açılıyor Roblox oyunu açılacak mı, giriliyor mu

ROBLOX NASIL BİR OYUN?

Roblox, 2006 yılında Roblox Corporation tarafından geliştirilen bir çevrimiçi oyun platformudur. Bu platformda, Lua programlama diliyle yapılmış birçok oyun bulunur ve kullanıcılar bu oyunları popülerlik sırasına göre oynamaktadır.