GündemSağlık Bakanlığı'ndan obeziteye karşı mücadele! SMH'den ücretsiz diyet desteği alabilirsiniz!

Sağlık Bakanlığı'ndan obeziteye karşı mücadele! SMH'den ücretsiz diyet desteği alabilirsiniz!

Paylaş
Sağlık Bakanlığı'ndan obeziteye karşı mücadele! SMH'den ücretsiz diyet desteği alabilirsiniz!

Sağlıklı yaşam, günümüzde giderek daha fazla önem kazanan bir konu haline gelmiştir. Bu doğrultuda, Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM), bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve sağlıklarını korumak amacıyla sunulan kapsamlı hizmetlerle öne çıkmaktadır. İşte Sağlıklı Hayat Merkezlerinin sağladığı başlıca faydalar!

Sağlıklı beslenme, genel sağlık üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Sağlıklı Hayat Merkezlerinde, diyetisyenler tarafından sunulan beslenme danışmanlığı hizmetleri, bireylerin sağlıklı ve dengeli bir beslenme programı oluşturmalarına yardımcı olur. Özellikle kilo kontrolü, diyabet ve kalp hastalıkları gibi durumlarda beslenme planlarının kişiye özel olarak hazırlanması, uzun vadede sağlığı destekler.

Haberin Devamı

Sağlıklı Hayat Merkezi’ne (SHM) başvuran 39 yaşındaki Muharrem Özüdoğru Hürriyet' yaptığı açıklamada;

“Tansiyonum beni rahatsız etmeye başladığı süreçte doktora gittim. Kalp yetmezliği başlangıcı olduğunu söylediler. Kan iyi pompalanmadığı için tansiyon sorunu ortaya çıkmış. ‘İlaca başlayacağız ve acil zayıflamanız lazım’ dendi. Özel diyetisyene ekonomik olarak zaten gidemezdim. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle Sağlık Bakanlığı’na bağlı SHM’ye gittim. Tamamen ücretsiz verilen hizmette böyle bir ilgiyi hiç beklemiyordum. Orada kan verdim, sonuçlara göre tedaviye başladılar ve hastalıklarıma göre diyet programı uyguladılar. Yaklaşık iki ay boyunca 15 günde bir takip ettiler. 5 ay sonra kontrollerim için doktora gittiğimde ilaç kullanmama gerek kalmadığını, değerlerimin normale döndüğünü söylediler. Bu, benim hayata bakış açımı tamamen değiştirdi. Yememe içmeme çok dikkat ediyorum ve ara ara SHM’deki kontrollerime devam ediyorum. Doktorlarıma çok teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

İLAÇ KULLANMIYORUM!

107 kilo ile hipertansiyon ve kalp yetmezliği başlangıcı tanısı konulan Özüdoğru, SHM desteği ile 90 kiloya kadar geriledi. İlaç kullanmadan kan değerleri normale dönen Özüdoğru, sağlık durumundan memnun olduğunu belirtti.

SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ NEDİR? NE İŞE YARAR?
Ülkemizin 79 ilinde toplam 263 tane bulunan SMH, sağlıklı yaşamı desteklemek ve toplumda birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek için kurulan yapılardır. Sağlık Hizmet Merkezleri'nde; Beslenme Danışmanlığı, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi Hizmetleri (KETEM) Çocuk ve Ergen Sağlığı Danışmanlığı, Tütün ve Madde Bağımlılığı, Sağlığı Hizmetleri, Okul Danışmanlığı, Kronik Hastalıklar ve Yaşlı Sağlığı Hizmetleri, Fiziksel Aktivite Danışmanlığı, Psiko-Sosyal Destek Danışmanlığı, Kadın ve Üreme Sağlığı Danışmanlığı, Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Danışmanlığı, Gebe Bilgilendirme Sınıfı ve Enfeksiyon Kontrol Hizmetleri veriliyor.

SAĞLIK HİZMET MERKEZLERİNE NASIL BAŞVURULUR?
MHRS sistemi üzerinden vaka koordinatörrüne bağlanıp randevu yönlendirmesi alarak SMH başvurusunda bulunabilir. Online kanalları tercih etmeyenler ise SMH'ye giderek doğrudan randevu alarak ücretsiz hizmetlerden yararlanabilir.

Haberin Devamı