GündemŞaibeli karar yargıdan döndü

Şaibeli karar yargıdan döndü

Paylaş
Şaibeli karar yargıdan döndü

İzmir'de markette çıkan 'omuz attın' kavgasında Semih Kenan Köse bıçakla öldürülmüş, sevgilisi de yaralanmıştı. Yargılanan 3 kardeşten 2'si tahliye edildi. Son kalan tutuklu sanık Sercan Bavkır da üç gün önce serbest kaldı. Karar tepki çekince, Bavkır bir gün sonra tekrar tutuklandı ve HSK kararıyla, davaya bakan 3 hakim ile savcı açığa alındı.

VAHŞİCE BIÇAKLADI

Haberin Devamı

Olay, 16 Ekim 2023'te Urla'da yaşandı. Semih Kenan Köse (30) kız arkadaşı Sibel Kabadayı (27) ile markette alışveriş yaparken yanından geçen emlak şirketi sahibi Sercan Bavkır (33) ile omuz omuza çarpıştı. Kavga çıktı. Kavgaya Bavkır'ın yanındaki kardeşleri Serkan (32) ile Taylan (26) da dahil oldu. Sercan Bavkır, yanındaki çakıyla Köse'yi göğsünden bıçakladı, sevgilisi Sibel Kabadayı'yı da yaraladı. Köse, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

HEPSİ TAHLİYE OLDU

Tutuklanan üç kardeş hakkında 'kasten öldürmeye iştirak' suçundan müebbet hapisle dava açıldı. Davanın önceki duruşmalarında Serkan ve Taylan Bavkır tahliye edildi. 17 Eylül'de yapılan duruşmada 'yaşanan olayın ölümlü trafik kazasından farkı olmadığını savunan' son tutuklu Sercan Bavkır hakkında da yurtdışı yasağı konularak tahliye kararı çıktı. Karar, özellikle sosyal medyada büyük tepki çekti.

Haberin Devamı

BAŞSAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Kararın üzerinden henüz 24 saat geçmeden İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine Sercan Bavkır hakkında yeniden yakalama kararı çıktı. Polis ekiplerince önceki akşam saatlerinde yakalanan Sercan Bavkır, sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Sercan Bavkır'ın tahliyesine karar veren mahkeme başkanı ve 2 üye hakim ile duruşma savcısını açığa aldı.

 Şaibeli karar yargıdan döndü

Şaibeli karar yargıdan döndü

Semih Kenan Köse ve kız arkadaşı Sibel Kabadayı olay öncesinde Urla'da bu pozları çektirmişti.