Gündem Salda'da can pazarı

Salda'da can pazarı

Paylaş
Salda'da can pazarı

Burdur'un ünlü Salda Gölü'nde şişme oyuncak atıyla birlikte rüzgarın etkisiyle sürüklenen 9 yaşındaki Ayşe Sıla'yı tesadüfen orada bulunan bir gezgin kurtardı. Karavanındaki şişme botu göle indirip 2 kilometre kürek çeken gezgin, Ayşe Sıla'yı kurtarıp kıyıya getirmeyi başardı.

9 yaşındaki Ayşe Sıla Güçer, ailesiyle birlikte gittiği Doğanbaba Halk Plajı'nda önceki gün 18.30 sıralarında Salda Gölü'ne girdi. Küçük kız, şişme oyuncak atının üzerindeyken rüzgar ve akıntıyla sürüklendiğini fark edemedi. Kıyıdakiler fark ettiğinde Ayşe Sıla çoktan gölün ortalarına doğru sürüklenmişti. Sosyal medya hesabına içerik paylaşmak için karavanıyla gölün kenarında bulunan Gökhan Aslan bağırışları duyunca hemen harekete geçti.

Haberin Devamı

BOTA ALIP GETİRDİLER

Karavanındaki botu aldı ve Salda Gölü'nde görevli bir cankurtaranla beraber Ayşe Sıla'ya doğru kürek çekmeye başladı. 2 kilometre kürek çektikten sonra kıza ulaştı ve bota almayı başardı. Sonra yine kürek çekerek kıyıya ulaştılar. Sahile getirilen Ayşe Sıla, fazla su yuttuğu ve uzun süre boyunca suda kaldığı için hipotermi geçirme riski bulunduğundan hastaneye götürüldü. Ayşe Sıla'nın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

Gökhan Aslan, Ayşe Sıla'yı bota çekerek kurtardı. Yanındaki cankurtaran da o anları kamerayla görüntüledi.

 

Ayşe Sıla, sağlık ekipleri tarafından hemen ambulansa taşındı.