GündemŞanlıurfa Valisi Salih Ayhan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Salih Ayhan evli mi?

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Salih Ayhan evli mi?

Paylaş
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Salih Ayhan evli mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 12 Mayıs 2022’de Şanlıurfa Valiliğine getirilen Salih Ayhan, lisans eğitimini Bursa’da, yüksek lisans eğitimini ise Sivas’ta tamamladı. Son günlerde meydana gelen olaylar nedeniyle, “Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Salih Ayhan evli mi?” sorularının yanıtı merak edilmeye başlandı.

2004’te Trabzon kaymakam adayı olan Salih Ayhan, Azdavay, Altınyayla, Yakakent, Çatalpınar ve Şarkışla'da kaymakam vekilliği yaptı. Peki Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Salih Ayhan evli mi? İşte detaylar…

Haberin Devamı

ŞANLIURFA VALİSİ SALİH AYHAN KİMDİR?

1976’da Bayburt’ta doğan Salih Ayhan, 9 valinin görevden alındığı, 20 ilin valisinin değiştiği 12 Mayıs 2022’de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Şanlıurfa Valisi olarak atandı.

Uludağ Üniversitesi kamu yönetimi bölümünden mezun olan Salih Ayhan, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Sosyoloji üzerine yüksek lisansı eğitimini tamamladı.

SALİH AYHAN EVLİ Mİ?

Salih Ayhan, evli ve iki çocuk babasıdır.

SALİH AYHAN’IN YAPTIĞI GÖREVLER

İlk başta 2004’te Trabzon kaymakam adayı olan Salih Ayhan, Yakakent, Çatalpınar, Azdavay, Altınyayla ve Şarkışla'da kaymakam vekilliği yaptı.

Sivas’ın Divriği ilçesinde kaymakamlık yapan Ayhan, 19 Ekim 2016’da Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine atandı. Bu görevi yaptığı sırada 5 Kasım 2018 yılında 2018/202 sayılı Valiler Kararnamesi ile Sivas'a vali olarak atanan Salih Ayhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile 12 Mayıs 2022 yılında Şanlıurfa valiliğinden alınan Abdullah Erin'in yerine geldi.

Haberin Devamı