Savaşsız ilk bayram

İç savaş nedeniyle yıllardır ülkelerinden uzak kalan milyonlarca Suriyeli, 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesiyle birlikte ülkelerine dönmeye devam ediyor. Savaşın sona ermesi ve yaklaşan Ramazan Bayramı ile çifte bayram yaşayan Suriyeliler, sınır kapılarında yoğunluk oluşturdu.
AA
ÇİFTE BAYRAM YAŞIYORLAR
Suriye’de 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesiyle birlikte yıllardır süren iç savaş sona erince Türkiye’ye sığınan milyonlarca Suriyeli, ülkelerine dönmeye devam ediyor. Suriyeliler, yıllar sonra memleketlerinde huzurun hakim olmasıyla birlikte Ramazan Bayramı’nı ülkelerinde kutlayacak olmanın sevincini yaşıyor. Yıllardır vatan hasreti çeken milyonlarca Suriyeli, ülkelerine kavuşmak için heyecanla Kilis’teki Öncüpınar Gümrük Kapısı’na koştu. Uzun kuyruklar oluşturan Suriyeliler, Gönüllü Geri Gönderme Birimi’ndeki işlemlerinin ardından ülkelerine gidiyor.
ÇOCUK YAŞTA AYRILDILAR
Çocuk yaşta ayrılmak zorunda kaldığı ülkesine dönmek için gümrük kapısına gelen Muhammet Huvat (22), “Suriye’de savaş bitti ve artık evimize gidelim istedik. 9 yıldır Türkiye’de hiçbir sorun yaşamadık, sağ olsunlar bize iyi davrandılar. Türk halkına teşekkür ediyorum. Yıllar sonra Ramazan Bayramı’nı ülkemde geçireceğim için çok mutluyum” dedi. 12 yıl önce ülkesini terk etmek zorunda kalan Abdullah Elzemo (31) ise “Çifte bayram yaşıyorum. Hem ülkeme döneceğim hem de orada bayramı kutlayacağım. Türk halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
4 bin TL'lik emekli bayram ikramiyesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi
Çinli otomobil devi Türkiye'de üretim yapacak! İşte planlanan şehir
TCMB Başkanı Karahan: Piyasa kuralları içerisinde her adımı proaktif bir şekilde attık
Türkiye Sigorta’dan 2 milyar TL temettü ve yüzde 100 sermaye artışı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açıkladı: 19 yeni yatırımı ilan ediyoruz!