Gündem 'Sayın Esed'le görüşme olmaz diye bir şey yok'

'Sayın Esed'le görüşme olmaz diye bir şey yok'

Paylaş
'Sayın Esed'le görüşme olmaz diye bir şey yok'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Suriye arasında diplomatik ilişki kurulmasının mümkün olduğunu söyledi. Erdoğan, “Geçmişte ailece görüşmelere kadar Sayın Esed’le görüşmeler yaptık. Yarın olmaz diye bir şey yok, yine olur” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün İstanbul Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’nde kıldığı cuma namazının çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan önceki gün Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli ile Beştepe’de bir araya gelmişti. Görüşmeye değinen Erdoğan, “Devlet Bey’le görüşmelerimiz devam edecek. Suistimale fırsat vermeyeceğiz. Devlet Bey’le şu anda ülkemizin siyasi gelişiminde neler var, neler oluyor, ne gibi tedbirler almamız gerekir, bunların değerlendirmesini yaptık. Her görüşmemizde bunu yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘İÇ İŞLERİNE KARIŞMAYIZ’

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad “Suriye Devleti’nin tüm toprakları üzerindeki egemenliğine saygı duyulduğu ve her türlü terörle mücadele esasına dayandığı sürece Suriye-Türkiye ilişkilerine ilişkin her türlü girişime açığız” demişti. Konu hakkında Erdoğan, “Suriye ile diplomatik ilişkilerin kurulmaması için hiçbir sebep yok. Suriye’nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, hedefimiz asla olamaz” dedi. Erdoğan, “Geçmişte ailece görüşmelere kadar Sayın Esed ile görüşmeler yaptık. Yarın olmaz diye bir şey yok, yine olur” dedi.  DHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adımlarımızı atalım ve işi sağlama bağlayalım