GündemŞehit erin amcası: Kardeşi kardeşe kırdırıyorlar

Şehit erin amcası: Kardeşi kardeşe kırdırıyorlar

Paylaş
Şehit erin amcası: Kardeşi kardeşe kırdırıyorlar

Erzurum'da şehit Er Recep Beycur'un cenazesinde amcası isyan etti: Yazın bunları, kardeşi kardeşe kırdırıyorlar...

Siirt’te PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen mayının patlatılması sonucu 7 silah arkadaşı ile birlikte şehit düşen 20 yaşındaki Jandarma Er Recep Beycur’un cenazesi bugün öğle saatlerinde memleketi Erzurum’un Karaçoban İlçesi’ne bağlı Kırımkaya Köyü’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

PKK’lı teröristler, dün saat 14.10 sıralarında Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında yola döşedikleri uzaktan kumandalı mayını jandarmaları taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında patlattı. Er Beycur’un 7 silah arkadaşı ile birlikte şehit olduğunu dün saat 17.30 sıralarında evlerine giden askerlerden öğrenen Selahattin-Seyran Beycur çifti baygınlık geçirdi. Haber veren görevlilerle birlikte gelen 112 Acil Servis, acılı anne ve babaya müdahale etti.

TEZKERESİNE 5 AY KALMIŞTI

Şehit erin amcası: Kardeşi kardeşe kırdırıyorlar

3’ü erkek 4’ü kız toplam 7 çocuklarının ortancası olan Recep Beycur’un tezkeresine 5 ay kaldığı bildirildi. Bugün Siirt’te yapılacak askeri tören ardından havayolu ile Erzurum’a getirilecek şehit er Recep Beycur’un cenazesi buradan 190 kilometre uzaklıktaki babasının oturduğu Karaçoban İlçesi’ne bağlı Kırımkaya Köyü’ne götürülerek toprağa verilecek. Recep Beycur’un, Erzurum’un ise 488’inci şehidi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

TÖRENLE KARŞILANDI

Siirt’in yapılan askeri törenin ardından askeri uçakla bugün saat 12.00’de Erzurum’a getirilen 22 yaşındaki Jandarma Er Recep Beycur’un cenazesi Hava Meydan Komutanlığında törenle karşılandı. Törene Vali Ahmet Altıparmak, Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Adnan Yılmaz, İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, 9’uncu Kolordu Komutanı Korgenaral Şeref Öngay, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, merkez ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve şehit Recep Beycur’un yakınları katıldı.

BABASI KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Oğlunun şehit olduğu haberini alan babası Sebahattin Beycur’un kalp krizi geçirdiği için törene katılamadığı bildirildi. Cenazenin uçaktan alındığı sırada fenalaşan şehit er Recep Beycur’un yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

ŞEHİDİN AMCASI İSYAN ETTİ

Cenaze katafalka konulduktan sonra şehidin özgeçmişi okunacağı sırada, kalabalık arasında bulunan amcası Ömer Beycur, ağlayarak tören alanında yüksek sesle, "Genç kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu?" dedi.

Haberin Devamı

Şehit erin amcası Ömer Beycur yanındakiler tarafından güçlükle susturulduktan sonra şehit er Beycur’un öz geçmişi okundu ve ardından Müftü Yardımcısı Muharrem İmamoğlu dua etti. Şehit Beycur’un cenazesi arabaya konulacağı sırada diğer amcası Murat Beycur baygınlık geçirdi ve sedyeyle ambulansa götürüldü. Şehit er Recep Beycur’un cenazesi toprağa verilmek üzere karayolu ile 220 hane ve 1600 nüfuslu Karaçoban İlçesi’ne bağlı Kırımkaya Köyü’ne götürüldü.