GündemSel olmuş kime ne?

Sel olmuş kime ne?

Paylaş
Sel olmuş kime ne?

Doğu Karadeniz’de can ve mal kaybına yol açan sellere rağmen dere yataklarında yapılaşma sürüyor. Son örneği de Giresun’un Görele ilçesinde yaşanıyor. Ev yapacak başka arsası olmadığını söyleyen Saim Bayraktar, “Yasal izinleri aldım. Bir endişem de yok. Gönül rahatlığıyla bu evde yaşayacağım” dedi.

HAYRETE DÜŞÜREN ÖRNEK

Haberin Devamı

Dere yataklarına imar izni verilmesi ve dere yataklarına inşa edilen binaların riskleri, uzmanlar tarafından gündeme getiriliyor, vatandaşlar bu konuda uyarılıyor. Aşırı yağışlara bağlı sel felaketlerinin sıklıkla yaşandığı Doğu Karadeniz’de hem can ve mal kaybına yol açan afetlere hem de bu uyarılara rağmen dere kenarlarında yapılaşma devam ediyor. Bunun son örneklerinden biri, Giresun’un Görele ilçesinde yaşanıyor. Gölbaşı Köyü Geçit mevkiinde, Çanakçı Karayolu ile Çanakçı Deresi arasına yapılan ev inşaatı, görenleri hayrete düşürüyor.

TAPULU ARAZİM

Dere kenarındaki ev inşaatının sahibi Saim Bayraktar, olası sel felaketine karşı gerekli önlemleri alacağını söyledi. “Bu binanın yapılışında izinsiz bir çivi dahi çakılmamıştır. Hem İl Özel İdaresi, hem DSİ Bölge Müdürlüğü’nün izni dahilindedir” diyen Bayraktar, “Bu inşaatı yaptığım yerden 300 metre ileride 4 katlı bir binam vardı. Çanakçı Karayolu yapımında kamulaştırılıp, yıkıldı. Ev yapacak başka bir yerim olmadığı için, gerekli izinleri alıp, tapulu arazimde ev inşaatına başladım. Bir endişem de yok. Bu evde gönül rahatlığıyla yaşayacağım” dedi.

Haberin Devamı

 Sel olmuş kime ne

Saim Bayraktar’ın görenlerin şaşkınlığını gizleyemediği dere kenarındaki ev inşaatı son hızla sürüyor.