GündemSemih Çelik'in vahşete giden yolu böyle başlamış! Her şeyi adım adım planlamış

Semih Çelik'in vahşete giden yolu böyle başlamış! Her şeyi adım adım planlamış

Paylaş
Semih Çelik'in vahşete giden yolu böyle başlamış! Her şeyi adım adım planlamış

İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil'i vahşice öldürdükten sonra intihar eden cani Semih Çelik lise son sınıfta okuldan ayrılıp bir kasabın yanına çırak olarak girdi. Et parçalamayı öğrendikten sonra işi bıraktı. Odasında kurbanlarını parçalayarak öldüren bir seri katilin anlatıldığı 'Kukla' adlı roman bulundu. Tüm bunlar caninin her şeyi adım adım planladığını ortaya koydu.

Semih Çelik'in babası Adem Çelik'in polisteki ifadesine göre; Semih lise sondayken babasına okulu bırakacağını söyledi. Ardından da evden çıkmaz oldu ve sürekli bilgisayarıyla vakit geçirmeye başladı. 1 Mart 2022'de İkbal'in annesi Gülcan Uzuner, Adem Çelik'i arayıp, "Oğlun kızımın beynini yıkamış. Beraber intihar edeceklerini söylüyorlar" dedi. Semih Çelik aynı gün vücuduna bıçak saplayarak intihara teşebbüs etti.

Haberin Devamı

AiLE HER ŞEYi KABUL ETTi

İntihar teşebbüsünden sonra 3 hafta hastanede psikolojik tedavi gören Semih Çelik daha sonra babasına kasap olmak istediğini söyledi. İki ayrı kasapta yaklaşık 6 ay çalıştı. 9 ay önce de kasaplığı bıraktı. Kasaplık sırasında sahip olduğu bıçak, satır gibi aletleri odasında bulunduruyordu. Babası bu bıçakları almak istediğinde "Dokunma, onlar benim" diyordu. Aile, üzerine gidilirse kendisine zarar verir diye Semih'in her dediğini kabul ediyordu.

ROMAN KATiLE iLHAM OLMUŞ

Semih Çelik'in, İkbal'i parçalayarak öldürmeyi kasaplığa başlamadan önce planladığı sanılıyor. Kasapta çalışırken adeta insan kesmenin eğitimini aldı. Odasında bulunan 'Kukla' adlı roman da ona cinayet için ilham oldu. Bu kitapta 6 kadını kesip parçalarını birleştirerek şehirde sergileyen bir seri katil anlatılıyor. Semih Çelik'in, İkbal'in vücut parçalarını Edirnekapı'daki surlarda sergilemesi kitapla bire bir örtüşüyor.

Haberin Devamı
Semih Çelik'in vahşete giden yolu böyle başlamış! Odasında dikkat çeken 'Kukla' detayı

KİM BU ’İNCEL’LER?

Katil Semih Çelik'in internetteki görüntülüyazılı mesajlaşma uygulaması Discord ve Telegram üzerinden örgütlenen 'incel' isimli bir grubun üyesi olduğu sanılıyor. 'Incel" terimi, "involuntary celibate" ifadesinin kısaltması. 'Zorunlu bekâr' olarak çevriliyor. 'Incel'ler, kadınları yakışıklı erkekleri' seçtikleri için suçluyor ve nefret ediyor. Polis bu grupları inceleme altına aldı. Discord uygulaması da bu grupların konuşma kayıtlarını vermeyi kabul etti.

Semih Çelikin vahşete giden yolu böyle başlamış Her şeyi adım adım planlamış

TELEFONU ÖNCE SEMİH AÇMIŞ

İkbal'in babası Hasan Uzuner de ifadesinde olay gününü anlattı: "Eşim Gülcan, kızımı aramış ancak telefonunu bir erkek açmış. 'Merak etme kızın emin ellerde' demiş. Eşim tekrar arayınca bu sefer başka bir erkek açmış ve telefonun surlardan aşağı düştüğünü söylemiş. Eşime yerini tarif edip 'Gelip telefonu alabilirsiniz' demiş. Eşimle birlikte kızımın telefonunu almaya gittik. Telefonu aldıktan sonra kalabalığın surlara baktığını gördük. Kalabalığa doğru yürürken kızımın kafasını gördüm."

OKULDA PROTESTO

Semih Çelik'in katlettiği Ayşenur Halil için öğrenci olduğu Medipol Üniversitesi'nde arkadaşları tarafından protesto gösterisi düzenlendi. Siyah giyen öğrenciler İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in fotoğraflarını ve "Çocuğa ve kadına dokunma" yazılı pankartı okul binasına astı. Okulun önündeki merdivenlerde oturan öğrenciler, ellerinde pankartlarla sloganlar attı.

Haberin Devamı

Semih Çelikin vahşete giden yolu böyle başlamış Her şeyi adım adım planlamış