GündemSibel'i yitirdik Yasemin ölmesin

Sibel'i yitirdik Yasemin ölmesin

Paylaş
Sibel'i yitirdik Yasemin ölmesin

Sibel Aygan, iki yıl önce boşandığı ve tehditleri yüzünden uzaklaştırma kararı çıkarttığı Mustafa Yıldırım tarafından iki çocuğunun gözleri önünde, sokak ortasında öldürüldü. Yasemin Çakmakçı ise 1.5 yıl önce boşandığı ve tehditleri yüzünden uzaklaştırma kararı çıkarttığı Kenan Canik tarafından öldürülmekten son anda kurtuldu. Yasemin, Sibel gibi öldürülmek istemiyor ve yardım bekliyor.

YENİ BİR HAYAT KURMUŞTU

Haberin Devamı

Sibel Aygan (34), alkolik ve uyuşturucu bağımlısı eşi Mustafa Yıldırım'ı dört yıl önce terk etti. 15 ve 17 yaşındaki iki çocuğuyla Aydın'ın Didim ilçesine yerleşti. İki yıl önce boşandı, kendisine iş buldu ve yeni bir hayat kurdu. Osmaniye'de yaşayan Mustafa Yıldırım ise Sibel'in peşini bırammadı. Çcuklarını görme bahanesiyle sürekli Didim'e gitti, Sibel'i tehdit etti. Sibel, eski eşini defalarca şikayet etti, uzaklaştırma kararı çıkarttı.

EVİN ÖNÜNDE PUSU KURDU

Mustafa Yıldırım dün yine Didim'e gitti ve eski eşine pusu kurdu. Sabah işe gitmek üzere çocuklarıyla birlikte evden çıkan Sibel Aygan'ın yolunu kesti. Belinden silahını çıkartıp Sibel'e kurşun yağdırdı. 5 kurşunla vurulan kadın hastaneye kaldırıldı ama kurtarılamadı. Katil, olay yerinden kaçıp saklanmak için Muğla Milas'a bağlı Bafa'da yaşayan ablasının yanına gitti. Polis, katilin kaçtığı yeri belirledi ve ablasının evinde kıskıvrak yakaladı.

Haberin Devamı

SENİ YAŞATMAYACAĞIM

İstanbul Sarıyer Reşitpaşa'da oturan Yasemin Çakmakçı, 1.5 yıl önce Kenan Canik'ten boşandı ve ailesinin desteğiyle bir iş yeri açarak 7 yaşındaki kızıyla birlikte yeni bir hayata başladı. Kenan Canik ise eski eşinin peşini bırakmadı. Sürekli "Seni yaşatmayacağım" diyerek tehdit etti. Yasemin ilki 6 ay önce olmak üzere Kenan Canik'i defalarca polise şikayet etti. Mahkemeden uzaklaştırma kararı çıkarttı ama Kenan Canik bu yasağı defalarca deldi.

SİLAH TUTUKLUK YAPTI

Kenan Canik, geçen cumartesi akşamı Yasemin'in iş yerinin önünde pusu kurdu. Otomobilinin içinde oturup eski eşinin dışarı çıkmasını bekledi. Yasemin çöp atmak için çıktığında da peşinden gidip silahının tetiğine bastı. Şans eseri silah tutukluk yaptı. Yasemin'in çağırdığı polis Canik'i yakaladı. Yasemin, "Defalarca şikayet ettim ama hep salınıyor. Başka kadınların başına gelen bbenim de aşıma gelecek gibi hissediyorum, bu olmasın istiyorum" dedi.